5 функцій WhatsApp, які заощаджують пам’ять мобільного телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому списку ми виділили п’ять функцій WhatsApp, які допомагають зберегти місце в пам’яті мобільного телефону.

1. Аналіз сховища

Функція керування пам’яттю WhatsApp дозволяє перевіряти простір, що займається медіафайлами. Тут буде вказано скільки ГБ пам’яті все ще вільно, які файли більше 5 МБ, які повідомлення часто пересилаються, а також розмір чатів в WhatsApp.
Щоб отримати доступ до цієї функції, відкрийте WhatsApp і натисніть на багатокрапці у верхньому правому куті екрана, щоб перейти до налаштувань програми. Потім виберіть «Сховище та дані», а потім «Керування сховищем». Ця функція навіть дозволяє впорядковувати медіафайли від найважчих до найлегших, що може бути корисним для більш швидкого звільнення місця.

2. Зниклі повідомлення

При активації цієї функції в чаті весь вміст повідомлень, що надсилається платформою, автоматично зникає через сім днів після надсилання. Таким чином, можна іноді звільняти місце для зберігання, що займається повідомленнями.
Щоб використовувати цю функцію, потрібно активувати її для кожної розмови індивідуально. Для цього відкрийте чат у WhatsApp та натисніть на ім’я контакту. Потім проведіть пальцем вниз по екрану, доки не знайдете вкладку «Зникаючі повідомлення», натисніть на функцію і на наступному екрані виберіть параметр «Увімкнено». Варто зазначити, що функція також може бути включена до груп месенджера, але тільки адміністратори можуть її активувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Одноразовий перегляд

Функція одноразового перегляду також є гарною порадою для тих, хто хоче зберегти пам’ять мобільного телефону. Ця функція дозволяє надсилати фотографії та відео, які самознищуються після того, як одержувач мультимедіа відкриє вміст. Таким чином, файли не завантажуються та не зберігаються на мобільному телефоні, тому вони не займають місце у пам’яті пристрою.
Щоб надіслати одноразові фото та відео, натисніть на піктограму камери поруч із написом «Повідомлення» або відкрийте галерею програми. Виберіть бажане фото або відео та натисніть піктограму таймера з цифрою «1» у центрі перед надсиланням, щоб активувати функцію.

Примітно, що цю процедуру необхідно виконувати щоразу, коли користувач хоче надіслати мультимедіа з одним показом, оскільки функція за замовчуванням не включена. Незважаючи на те, що файли не можуть бути збережені на стільниковому телефоні, ця функція не має попередження про скріншот, тобто неможливо дізнатися, чи одержувач зробив знімок екрана з надісланим зображенням.

4. Змініть якість зображення

Ще одна порада, яка може бути корисною для звільнення місця на вашому мобільному телефоні, – це зміна якості зображень, що передаються месенджером. За умовчанням WhatsApp стискає фотографії, надіслані платформою, оскільки зображення з більш високою роздільною здатністю мають на увазі більш тривалий час обробки. Але можна змінити якість завантаженого зображення та вибрати обмін зображеннями з високою якістю або збереженням даних, що ще більше стискає файл і займає менше місця на телефоні.

Щоб надіслати фотографії з великим стисненням, відкрийте налаштування WhatsApp, натисніть «Сховище та дані» та виберіть «Якість фото». Потім виберіть параметр поруч із «Збереження даних» у спливаючому вікні, яке з’явиться на екрані, та натисніть «OK» для підтвердження. Пам’ятайте, що більш стислі фотографії мають більшу втрату дозволу.

5. Вимкніть автоматичне завантаження мультимедіа.

Автоматичне завантаження мультимедіа включено до WhatsApp за замовчуванням і може бути зручнішим, ніж завантаження контенту вручну. Однак, ця функція може заповнити пам’ять смартфона, оскільки весь завантажений вміст зберігається безпосередньо в бібліотеці мобільного телефону. Таким чином, вимкнення автоматичного завантаження файлів може допомогти звільнити пам’ять пристрою.
Для цього перейдіть до налаштувань WhatsApp і натисніть «Сховище та дані». Потім у розділі «Автоматичне завантаження мультимедіа» виберіть «При використанні мобільних даних» та зніміть прапорець «Фотографії», «Відео» та «Документи». Щоб зберегти, натисніть «OK». Повторіть кроки, описані в розділах «При використанні мобільних даних» та «Роумінгу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.