Як вберегтись від шпигунського програмного забезпечення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів смартфонів чомусь вирішили, що антивірус марна програма на телефоні. Олексій Федоров, голова представництва Avast у східній Європі, розповів, що будь-хто може встановити вам шпигунське ПЗ.

Федоров зазначає, що смартфони вже давно приваблюють кіберзлочинців. Смартфони мають багато особистої інформації, адже ми користуємось поштою, соціальними мережами, месенджерами, банківськими картами, тощо. Смартфон є вразливим тому, що на нього можна встановити сталкерські додатки.

Саме антивірус, на думку Федорова, захищає смартфон від сторонніх програм. Недолік ОС Android це можливість завантажувати неперевірені програми. Більше того, такі програми є в офіційному магазині Google Play Store, адміністрація якого намагається ретельно перевіряти додатки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, був випадок, коли користувачі завантажували додаток, а він виявився платним. Передплата становила 70 доларів на тиждень. Видалити програму стало цілою проблемою. Завантажили додаток близько 50 000 разів. Як тільки ми намагались завантажити додаток, Avast одразу повідомила про це.

Тому, сміливо завантажуйте антивірус. Він допоможе вам допомогти та уникнути скачування шпигунського додатку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.