8 функцій, які, як і раніше, відсутні у Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5 жовтня Windows 11 розпочала свій запуск. Нова операційна система Microsoft може похвалитися переробленим інтерфейсом, центрованою кнопкою «Пуск» та панеллю завдань, а також чистішим та естетичнішим, схожим на Mac OS, зовнішнім виглядом.

Хоча Windows 11 і принесе деякі корисні нові функції, включаючи простіше створення віртуальних робочих столів, віджети, завантаження додатків Android і більш інтегровані можливості Microsoft Teams, це не зовсім повне виправлення недоліків Windows 10. Декілька функцій, які багато хто сподівався побачити з точки зору продуктивності, зрештою, не здійснилися. Або принаймні їх не було на перший погляд.

Ось деякі зміни, які хотіли б побачити користувачі у Windows 11:

1.Вертикальне розташування панелі задач

Панель завдань у Windows 10 можна перемістити у вертикальне положення до лівого або правого краю екранe, хоч трохи заплутано з точки зору інтерфейсу. Багато хто сподівався, що це буде також у Windows 11, просто трохи доопрацьовано. Однак, схоже, що Microsoft прибрав це, і панель завдань буде лише у нижній частині екрану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
2.Комп’ютерна відеозйомка для веб-камер

Оскільки багато людей переходять на віддалену або гібридну роботу, для всіх викликів Zoom та Teams потрібна надійна веб-камера. iPhone 12 Pro і недавні телефони Google Pixel вже включають обробку обчислювальних зображень для поліпшення якості. Хотілося б бачити цю функцію в Windows 11 для веб-камер, яка могла б також надати перевагу Mac OS.

3. Швидше оновлення Windows

Windows 10 дозволяє безперервне оновлення OS, що відмінно підходить для безпеки комп’ютера. Однак, ці оновлення можуть бути повільними. У Windows 11 хотілося б бачити підхід, більш схожий на підхід Google із Chrome OS, де оновлення відбувається у фоновому режимі. Процес оновлення Windows 11, як тільки він буде доступний, буде таким самим, як і для Windows 10.

4. Швидке завершення роботи, перезапуск та пробудження зі сплячого режиму

ПК під керуванням Windows 10 можуть зіткнутися з уповільненим завершенням роботи, перезапуску та пробудження зі сплячого режиму, іноді через необхідність закриття таких програм, як диспетчер завдань. Хотілося б, щоб ці параметри прискорювалися в Windows 11, але Microsoft не згадувала про якісь зміни на цьому фронті.

5. Три пальці на тачпаді для перетягування

Mac OS пропонує можливість використання трьох пальців на тачпаді для перетягування предметів. Але в Windows зараз потрібно двічі клацнути для цього. Знову ж таки, Microsoft не згадувала про будь-які зміни в цьому.

6. Простіша зміна напрямку прокручування миші

MacOS дозволяє змінити напрямок прокручування миші на протилежний, якщо потрібно з системних налаштувань. Але в Windows 10 потрібно увійти до реєстру, і це складніший процес.

7. Простіше створення облікових записів користувачів

У Windows 10 необхідно увійти до системи, щоб створити новий обліковий запис користувача, і корпорація Майкрософт також рекомендує підключити новий обліковий запис до облікового запису Майкрософт. Хотілося б побачити полегшення створення облікових записів користувачів, не входячи в систему або не будучи змушеними створювати або підключати обліковий запис Microsoft. Windows 11 Home йде в протилежному напрямку – вам знадобиться обліковий запис Microsoft та підключення до Інтернету, щоб отримати модерацію.

8. Покращене налаштування кількох камер, веб-камер, мікрофонів та гарнітур

Зі зростанням роботи з дому все більше людей покращують свої комп’ютерні налаштування за допомогою кількох веб-камер, мікрофонів та гарнітур. Однак Windows 10 ускладнює вибір пристрою, який ви хочете використовувати, і іноді вимагає відключити один з інших. Windows 11 додала деякі корисні функції для гібридного робочого місця, включаючи спрощене створення робочого столу. Керівники Microsoft не обговорювали жодних змін з точки зору налаштування обладнання.

А які ще функції ви хотіли б бачити у Windows 11? Пишіть у коментарях нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.