Ультрабук чи ноутбук – чим вони відрізняються, що вибрати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбуки, вийшовши на ринку, викликали цілковиту революцію. До появи комп’ютери асоціювалися з великим устаткуванням, передача якого вимагала великих зусиль. Ноутбуки дали нам мобільність. Тепер кожен з нас може просто покласти його в сумку та використовувати у будь-якому місці. Наші можливості було додатково розширено мобільним інтернетом. Але що таке ультрабук? Чи є це найкращим рішенням?

На перший погляд, різниця між ноутбуком та ультрабуком заснована на тому, що останній ще легший і ще дорожчий. Однак подивимося на деталі. Завдяки такому опису ми зможемо краще оцінити, яке обладнання виявиться більш практичним рішенням.

Ноутбук – для роботи в будь-якому місці

У більшості з нас є ноутбуки у наших будинках. Їхньою головною перевагою є те, що все обладнання укладено в один корпус, який можна легко скласти та взяти з собою. Звичайний ПК створив безліч проблем у цій сфері. Необхідні монітор, клавіатура та миша. Сам центральний блок теж не найлегший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноутбук можна використовувати в поїзді, автомобілі, а також в офісі

Ноутбук ми можемо просто взяти в будь-якому місці, покласти його на коліна і почати працювати. Звідси й назва пристрою. Lap-top – це англійська літера, яка просто означає ”на колінах”. Незважаючи на всі переваги, обладнання, як і раніше, було надто важким. Кілька фунтів на ходу, однак, досить багато навантаження. пристроїв.

Найменші моделі ноутбуків стали називатися ноутбуками, тому що за ідеєю вони мали нагадувати портфель. Однак згодом різниця між цими двома пристроями стерлася, і тепер ми використовуємо їх взаємозамінні. Однак у 2011 році було представлено зовсім новий тип пристрою, який був названий Ultrabook.

Ультрабук для мандрівників

Перший ультрабук було представлено Intel на виставці Computex. Їх найбільшою перевагою була набагато більша мобільність, ніж у стандартних ноутбуків. В даний час вага часто трохи перевищує 1 кілограм. Вони також надзвичайно тонкі. Максимальна товщина ультрабука становить 21 мм.

Однак це перші поверхові зміни, які можна одразу помітити. Нове обладнання характеризується значно тривалішим часом автономної роботи. Це може бути до 9:00. Це важливо, тому що пристрій був створений для людей, які часто подорожують. Не скрізь ми маємо можливості для зарядки обладнання. Одним із найвідоміших ультрабуків є MacBook.

Важливо й те, що система запускається максимум за 7 секунд. Зазвичай ноутбуки можуть лише мріяти про такий час. Найкращі моделі повністю готові до роботи вже за 2 секунди.

Багато людей також звертають увагу на чудовий дизайн. Вони виглядають дійсно добре і в той же час набагато міцніше за традиційні ноутбуки. Корпус у багатьох випадках виконаний із алюмінію, вуглецю або магнію. Ось чому вони такі легкі та довговічні. Обидві функції дуже корисні під час подорожей.

Ультрабуки поставляються із надшвидкими SSD на основі флеш-пам’яті. Вони не містять частин, що рухаються, завдяки чому працюють у кілька десятків разів швидше, ніж HDD. Вони також набагато тихіші. Звісно, ​​у ноутбук ми теж можемо помістити такий диск. Тут це стандартна комплектація.

Ультрабуки зазвичай не мають дисководу компакт-дисків. Багато людей думають, що це недолік, але чи пам’ятаєте ви, коли востаннє використовували компакт-диск? Точно.

Ноутбук чи ультрабук – що вибрати?

Насправді все залежить від того, для чого вам потрібно обладнання і за яких умов ви його використовуватимете. Потрібно враховувати, що ультрабуки зазвичай набагато менші, тому без додаткового екрану дивитися фільми на них не дуже комфортно. Часто їх диски не мають надто великої ємності.

Якщо ви користуєтеся комп’ютером в основному вдома і лише іноді берете його з собою в інше місце, ноутбук здається найкращим рішенням. Однак якщо ви багато подорожуєте і користуєтеся комп’ютером під час цієї поїздки, то обов’язково подумайте про ультрабук. Його ціна набагато вища, але ви оціните цю легкість навіть при зважуванні сумки в аеропорту. Сподіваюся, що наведене вище керівництво допомогло вам зробити правильний вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.