Як захистити електронну пошту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Захист вашої електронної пошти також стосується захисту конфіденційної інформації. Сьогодні електронною поштою користуються не лише для особистого спілкування, а й для обговорення важливої ​​інформації, пов’язаної з професійною діяльністю, адже обмін електронними повідомленнями – один із найшвидших способів зв’язку. Як можна захистити електронну пошту і зробити так, щоб сторонні особи не мали доступу до неї? Найпростіший варіант – захист паролів доступу до вашої скриньки.

Як зловмисники можуть отримати пароль до електронної пошти? 

Є кілька способів. Перший спосіб найпростіший і найбанальніший: хтось може просто підглянути пароль, який ви набираєте на клавіатурі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді буває достатньо побачити кілька літер, щоб потім підібрати пароль. Що робити? По-перше, використовуйте складні паролі (довільні комбінації літер і цифр), а по-друге, не вводіть пароль, коли поряд ще хтось.

Наступний спосіб: існує спеціальне програмне забезпечення, яке поширюється як троянів. Програма потрапляє на комп’ютер і починає записувати комбінації всіх клавіш, які ви натискаєте. Потім програма надсилає цю інформацію на електронну адресу зловмисника.

Як із ними боротися? 

По-перше, ваш комп’ютер повинен бути надійно захищений антивірусними програмами, а по-друге, не встановлюйте підозрілі програми. До речі, для набору пароля можна використовувати спеціальну віртуальну клавіатуру, клавіші якої натискаються мишкою. У цьому випадку програма запису комбінацій клавіш не спрацює.

Не будьте безтурботними. Не використовуйте очевидні паролі та змінюйте паролі через певні проміжки часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.