Експерти розповіли, як часто потрібно перезавантажувати смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуючись смартфоном, ми рано чи пізно стикаємося із ситуацією, коли він починає працювати повільно або знижується його швидкість роботи, а чуйність операційної системи стає повільнішою.

Якщо ваш телефон не падав або не тонув, значить в більшості випадків програмна проблема і вона вирішується простим перезавантаженням.

Але як часто потрібно робити процедуру перезавантаження телефону, якщо він працює стабільно та без проблем?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почекайте хвилину

На відміну від комп’ютера або ноутбука, смартфони дуже рідко перезавантажуються, оскільки більшість часу вони знаходяться в режимі очікування.

Експерти рекомендують  проводити процедуру перезавантаження хоча б раз на тиждень . На це є кілька причин: очищення пам’яті, запобігання збоям, плавніша робота та продовження терміну служби батареї.

Причому бажано пристрій не перезавантажити, а зовсім вимкнути, зачекати на хвилину і включити заново.

Допомога батареї

Варто також зазначити, що на смартфонах встановлено безліч програм, які ми використовуємо щодня. Але в більшості випадків програми насправді не закриваються, якщо ми з них виходимо, а переводять у стан глибокого сну, щоб швидко ініціалізуватися при повторному запуску.

А тепер подумайте, скільки програм відкрито, повільно витрачаючи пам’ять та заряд акумулятора телефону. Згадайте момент, коли ваш смартфон став раптово дуже швидко розряджатися без вагомих причин.

Перезавантаження телефону повністю закриває всі відкриті програми та запобігає витоку пам’яті, а також позбавляється всього, що розряджає вашу батарею.

Звільнення від «глюків»

Часто встановлені програми можуть конфліктувати одна з одною, тим самим надмірно навантажуючи смартфон.

Окремо кожен додаток нешкідливий та корисний, але працювати разом можуть не завжди. Смартфон від цього конфлікту може почати працювати повільніше або «гальмувати». Звичайно, варто провести ревізію та видалити програми, після яких стали помітні проблеми у його роботі.

Але перезавантаження часто допомагає позбавитися симптомів, нехай і тимчасово – у цьому випадку це потреба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.