Статті

Відомо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника

Share

В даний час майже всі мають розумний годинник, і всі вони абсолютно різні. Якщо ви хочете придбати собі цей гаджет, але не знаєте, як вибрати – ця стаття для вас, оскільки зараз ми розповімо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника. Особливо приділимо увагу екрану, розміру, бренду, ОС та за якою ціною їх можна придбати.

Спочатку давайте поговоримо про те, для чого взагалі потрібний розумний годинник і в якому випадку з ними легше. Годинник показує смс і дзвінки, погоду, кількість пройдених кроків, спалені калорії, календар, час, відстань, пульс і т.д. Є багато речей, які на ньому можна дивитися, не витягаючи телефон.

Щодо ціни тут слід бути уважним. Перед тим як виходить нова модель годинника, стара версія падає в ціні. Іноді старшу модель можна купити дешевше на 25-30%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дехто вважає, що розумний годинник і фітнес-браслет це одне й те саме. Але насправді це негаразд. Розумний годинник це практично те саме, що і смартфон. У нього є операційна система, як на телефоні (Google, Apple, Garmin, Fitbit), на них можна ставити програми. Мінус у тому, що батарея через це не довго тримає, а заряджати потрібно майже щодня. Фітнес-браслет має простіші функції. Операційну тут закрито RTOS. Програми в ньому не встановиш, але батарея тримає дуже довго – до місяця.

Далі поговоримо про суми, які доведеться викласти за годинник:

  • Найдорожчий і функціональніший, можна сказати, професійний годинник коштуватиме 7-30 тис. грн.
  • Годинник, в якому багато можливостей та функцій 3-7 тис. грн.
  • Розумний годинник з малою кількістю функцій та закритою операційною 1500 грн і до 3500 грн.
  • Звичайний фітнес-браслет без особливостей до 1500 грн.

Звісно, ​​ціни це поняття щодо. Буває дешевший варіант у чомусь краще, ніж дорожчий, а буває навпаки. Тому потрібно детально ознайомлюватись з усіма характеристиками.

Почнемо із захисту та матеріалів корпусу . У першу чергу, розумний годинник повинен бути водонепроникним. Шар захисту P2i захищає від поту, але води немає. Захист IP68 розрахований на те, що годинник може впасти у воду або потрапити під дощ і з ним нічого не буде. А ось захист 5ATM вже підходить для плавання. Але якщо ви прийшли в сауну або купаєтеся в морі, краще зняти годинник.

Матеріал корпусу відіграє важливу роль . Тому виробники пропонують одну модель у різних корпусах. Чим міцніше корпус, тим стійкіше до пошкоджень годинник. Зі склом така ж історія, але якщо скло дійсно міцне, то через це екран може бути недостатньо яскравим. Міцне скло пропонують таке як Gorilla Glass або Sapphire.

Наступний пункт – дисплей . Екран на годиннику іноді навіть більше, ніж екран на телефоні. Дисплей має бути досить яскравим і не надто відображати об’єкти довкола. Малі екрани можуть бути незручними, на них не буде добре натискати. А великі екрани іноді можуть бути занадто масивні на руці, а також вага годинника стане більшою. Часто виробники роблять ту саму модель у різних розмірах і в різних корпусах.

Важливо враховувати той факт, що не всі годинники працюють з усіма телефонами. Спочатку потрібно дізнатися, який підходить саме вашому смартфону. А є годинник Garmin, який взагалі можна підключити до комп’ютера.

Годинник, як і смартфони, мають різні ОС. Розглянемо кожну.
Wear OS. Зараз це ОС Samsung, а чи належить вона Google. Остання Wear OS 3 – це система із деякими функціями Tizen.
Watch OS. Це система Apple і працює цей годинник тільки на iPhone. На годиннику багато додатків, тому швидко розряджається.
Garmin Watch OS. Годинник однозначний для спортсменів. Круті функції, хоч і на вигляд прості.
Tizen – конкурент Watch OS. У ній дизайн головного меню круглий і добре відображаються дані про стан здоров’я. Заряд тримає мало, тому що також багато програм.

Зручним додатком до функцій годинника є безконтактна оплата. NFС є і в дорожчих версіях годинника, а в старих і взагалі немає такої функції, і оновлення таке навряд чи коли-небудь з’явиться.

Далі поговоримо про дані здоров’я . Всі годинники вимірюють пульс, вважають кроки та визначають якість сну. Дорогі моделі можуть вимірювати рівень кисню в крові, температуру, робити ЕКГ, визначати % жиру в тілі, рівень стресу, а деякі мають вбудований барометр і компас (спортивні моделі). Іноді, завдяки годинникам людина йде на тренування або робить ще якісь дії, тому що годинник може нагадувати або хвалити за успіхи. Ще однією додатковою функцією є GPS, але вона швидко розряджає годинник. Є вигляд Smart Watch, які прикріплюються до тренажеру та дають точні дані. Не потрібно купувати годинник з усіма функціями, краще подумати і вибрати з необхідними.

Є дві функції, які значно збільшують ціну годинника – це підтримка Wi-Fi та Sim-карти. Друге потрібно тим, хто хоче приймати дзвінки з годинника. А якщо говорити про Wi-Fi, то це вибір кожного. За допомогою Bluetooth годинник з’єднується з телефоном, можуть так користуватися програмами і також будуть підключені до мережі інтернет. Wi-Fi потрібен, якщо ви хочете, щоб годинник міг постійно оновлювати дані і бути в мережі без допомоги телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024