Відомо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час майже всі мають розумний годинник, і всі вони абсолютно різні. Якщо ви хочете придбати собі цей гаджет, але не знаєте, як вибрати – ця стаття для вас, оскільки зараз ми розповімо, на що звертати увагу при виборі смарт-годинника. Особливо приділимо увагу екрану, розміру, бренду, ОС та за якою ціною їх можна придбати.

Спочатку давайте поговоримо про те, для чого взагалі потрібний розумний годинник і в якому випадку з ними легше. Годинник показує смс і дзвінки, погоду, кількість пройдених кроків, спалені калорії, календар, час, відстань, пульс і т.д. Є багато речей, які на ньому можна дивитися, не витягаючи телефон.

Щодо ціни тут слід бути уважним. Перед тим як виходить нова модель годинника, стара версія падає в ціні. Іноді старшу модель можна купити дешевше на 25-30%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дехто вважає, що розумний годинник і фітнес-браслет це одне й те саме. Але насправді це негаразд. Розумний годинник це практично те саме, що і смартфон. У нього є операційна система, як на телефоні (Google, Apple, Garmin, Fitbit), на них можна ставити програми. Мінус у тому, що батарея через це не довго тримає, а заряджати потрібно майже щодня. Фітнес-браслет має простіші функції. Операційну тут закрито RTOS. Програми в ньому не встановиш, але батарея тримає дуже довго – до місяця.

Далі поговоримо про суми, які доведеться викласти за годинник:

  • Найдорожчий і функціональніший, можна сказати, професійний годинник коштуватиме 7-30 тис. грн.
  • Годинник, в якому багато можливостей та функцій 3-7 тис. грн.
  • Розумний годинник з малою кількістю функцій та закритою операційною 1500 грн і до 3500 грн.
  • Звичайний фітнес-браслет без особливостей до 1500 грн.

Звісно, ​​ціни це поняття щодо. Буває дешевший варіант у чомусь краще, ніж дорожчий, а буває навпаки. Тому потрібно детально ознайомлюватись з усіма характеристиками.

Почнемо із захисту та матеріалів корпусу . У першу чергу, розумний годинник повинен бути водонепроникним. Шар захисту P2i захищає від поту, але води немає. Захист IP68 розрахований на те, що годинник може впасти у воду або потрапити під дощ і з ним нічого не буде. А ось захист 5ATM вже підходить для плавання. Але якщо ви прийшли в сауну або купаєтеся в морі, краще зняти годинник.

Матеріал корпусу відіграє важливу роль . Тому виробники пропонують одну модель у різних корпусах. Чим міцніше корпус, тим стійкіше до пошкоджень годинник. Зі склом така ж історія, але якщо скло дійсно міцне, то через це екран може бути недостатньо яскравим. Міцне скло пропонують таке як Gorilla Glass або Sapphire.

Наступний пункт – дисплей . Екран на годиннику іноді навіть більше, ніж екран на телефоні. Дисплей має бути досить яскравим і не надто відображати об’єкти довкола. Малі екрани можуть бути незручними, на них не буде добре натискати. А великі екрани іноді можуть бути занадто масивні на руці, а також вага годинника стане більшою. Часто виробники роблять ту саму модель у різних розмірах і в різних корпусах.

Важливо враховувати той факт, що не всі годинники працюють з усіма телефонами. Спочатку потрібно дізнатися, який підходить саме вашому смартфону. А є годинник Garmin, який взагалі можна підключити до комп’ютера.

Годинник, як і смартфони, мають різні ОС. Розглянемо кожну.
Wear OS. Зараз це ОС Samsung, а чи належить вона Google. Остання Wear OS 3 – це система із деякими функціями Tizen.
Watch OS. Це система Apple і працює цей годинник тільки на iPhone. На годиннику багато додатків, тому швидко розряджається.
Garmin Watch OS. Годинник однозначний для спортсменів. Круті функції, хоч і на вигляд прості.
Tizen – конкурент Watch OS. У ній дизайн головного меню круглий і добре відображаються дані про стан здоров’я. Заряд тримає мало, тому що також багато програм.

Зручним додатком до функцій годинника є безконтактна оплата. NFС є і в дорожчих версіях годинника, а в старих і взагалі немає такої функції, і оновлення таке навряд чи коли-небудь з’явиться.

Далі поговоримо про дані здоров’я . Всі годинники вимірюють пульс, вважають кроки та визначають якість сну. Дорогі моделі можуть вимірювати рівень кисню в крові, температуру, робити ЕКГ, визначати % жиру в тілі, рівень стресу, а деякі мають вбудований барометр і компас (спортивні моделі). Іноді, завдяки годинникам людина йде на тренування або робить ще якісь дії, тому що годинник може нагадувати або хвалити за успіхи. Ще однією додатковою функцією є GPS, але вона швидко розряджає годинник. Є вигляд Smart Watch, які прикріплюються до тренажеру та дають точні дані. Не потрібно купувати годинник з усіма функціями, краще подумати і вибрати з необхідними.

Є дві функції, які значно збільшують ціну годинника – це підтримка Wi-Fi та Sim-карти. Друге потрібно тим, хто хоче приймати дзвінки з годинника. А якщо говорити про Wi-Fi, то це вибір кожного. За допомогою Bluetooth годинник з’єднується з телефоном, можуть так користуватися програмами і також будуть підключені до мережі інтернет. Wi-Fi потрібен, якщо ви хочете, щоб годинник міг постійно оновлювати дані і бути в мережі без допомоги телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.