Названо 5 головних проблем месенджера Telegram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що Telegram вважається найкращим месенджером з існуючих, у нього є низка проблем, повідомляє iTechua.com .

За функціональністю та зручністю Telegram обходить WhatsApp. Але це зовсім не означає, що даний месенджер набагато безпечніший за останній. За словами експертів, він має кілька серйозних недоліків, що стосуються особистих даних.

  1. Безпека. У Вибраному можна зберігати інформацію довгий час. Розробники запевняють, що доступу до неї немає в когось, але перевірити це неможливо. WhatsApp має схожу функцію, і вся інформація після «Архівації даних» зберігається на сервері. У той же час, Telegram дає можливість відновити листування в хмарі на новому пристрої з нуля.
  2. Незрозуміло, де зберігається листування. Згідно з рейтингом безпеки, складеним американськими фахівцями, в Telegram не все так добре: у додатку відключено за замовчуванням шифрування повідомлень (це дозволяє шахраям легше зламувати листування), після прив’язки мобільного додатка до його ж версії на комп’ютері будь-яка людина, яка відкрила десктопну програму, може читати все листування.
  3. Є випадки злому. При цьому відновити обліковий запис дуже складно: зловмисники часто встановлюють двофакторну авторизацію. Підтримка Telegram теж не факт, що відповість та відповість швидко: повідомлення обробляються вручну, причому таких звернень багато.
  4. Сканування пам’яті смартфона. У Telegram відображаються контакти, які вже видалені з телефону. Неясно, навіщо і як це робиться: код роботи серверів програми залишається закритим. Також, як підкреслює securemessagingapps, месенджер вразливий перед MITM-атакою. Ще один недолік – він не має підтримки протоколу TLS.
  5. Передача даних третім особам . Зараз програма збирає більше інформації про користувачів, ніж раніше. Це історія покупок, розташування, контакти (з адресної книги), ідентифікатори, весь контент на смартфоні, контактні дані, включаючи ім’я та номер телефону власника, платіжна інформація.

Як альтернативи автори пропонують месенджери Wire, Session, Signal, Threema, Element. Вони, на думку американських експертів, є найбільш безпечними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.