Як правильно заряджати смартфон, щоб продовжити життя батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожна людина в наші дні використовує смартфон щодня. Він потрібен для роботи або просто для розваг. Всім необхідний гаджет цілодобово і в робочому стані. Як правильно заряджати смартфон, щоб продовжити життя батареї.

1. Стежте, щоб смартфон не розряджався повністю до виключення

Слід вже ставити пристрій на зарядку при показнику близько 25%. Раніше часто чули рекомендації доводити телефони до повної розрядки, але це стосувалося старих батарей. Зараз частіше використовуються літій-полімерні батареї, і процес заряду відбувається інакше. Навіть при покупці нового телефону, зарядіть його перший раз до 100% і більше нічого робити не треба. У майбутньому не варто залишати на зарядці пристрій на всю ніч до 100%. Досить буде і 90%. А для такого показника заряджатися батареї необхідно всього кілька годин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Робіть профілактику смартфону

Незважаючи на вищесказане, один раз в декілька місяців потрібно довести пристрій до повної розрядки для профілактики. Повторюючи цю дію регулярно, ви зможете поповнити максимальний ресурс акумулятора.

3. Існує міф, що під час зарядки смартфоном краще не користуватися

Нібито в процесі заряду батарея перегрівається і швидко приходить в непридатність. Теоретично це можливо, але якщо використовуються не якісні зарядні пристрої. У тому випадку, якщо ви користуєтеся оригінальним або сертифікованим пристроєм, вам не варто турбуватися. Смартфон на зарядці можна використовувати, і він безпечний. Недолік полягає в тому, що акумулятор буде довше заряджатися.

4. Використовуйте тільки якісні зарядні пристрої

В інструкціях радять користуватися тільки оригінальними зарядними пристроями. І це зрозуміло. Але є ще і якісні пристрої, які не поступаються оригінальним за своїми характеристиками. Говорячи іншими словами, не обов’язково витрачати гроші на оригінал. Є якісні зарядки за доступними цінами. Тут важливо вибирати сертифікований товар, при виготовленні якого дотримані всі стандарти якості. Тому що, вибравши більш потужний зарядний, ви можете пошкодити батарею свого смартфона.

5. Правильно заряджайте гаджет бездротовою зарядкою

Під час такого способу заряду, краще не користуватися смартфоном. Тому що пристрій заряджається уривками. Хтось подзвонив або написав, і ви берете телефон, а потім знову кладете заряджатися. Такий “уривчастий” спосіб зарядки може згубно позначитися на вашому акумуляторі і швидко його “вбити”. Буде краще, якщо телефон залишите заряджатися протягом тривалого часу безперервно.

6. Не бійтеся використовувати швидку зарядку

При правильному використанні не буде ніякої шкоди. Багато хто побоюється швидкої зарядки, оскільки вважають, що такий спосіб призводить до перегріву батареї. А отриманий заряд 60% за 20 хвилин, витратиться набагато швидше і це призведе до необхідності купувати нову батарею. Купуючи сертифікований продукт, ви убезпечите свій смартфон, і заощадите свій час на зарядці акумулятора.

7. У деяких ситуаціях варто економити заряд

Щоб заряд батареї прослужив вам довше, без можливості підключити зарядний пристрій, варто зменшити яскравість екрану і відключити функції передачі даних, геолокацію, Bluetooth, Wi-Fi і інші енергоємні ресурси. Таким чином, ви зможете продовжити життя заряду і довше користуватися смартфоном. Перепади температури теж негативно відбиваються на роботі батареї. Намагайтеся не користуватися смартфоном на вулиці при сильному морозі, і не варто залишати пристрій на сонці. Висока і низька температури можуть привести акумулятор в непридатність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.