Як дізнатися, чи є на мобільному телефоні NFC і як його активувати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

NFC (Near Field Communication, або Field Communication Proximity) є технологією, яка дозволяє швидко оплачувати товари за допомогою телефону. Ця функція була створена в 2002 році компаніями Phillips і Sony.

За допомогою NFC процес оплати значно спрощується. Більше не потрібно носити з собою банківську картку або готівку. Досить прив’язати карту до телефону і оплачувати покупки за однією рух. Для цього необхідно піднести телефон з включеним сервісом для платежу (Google Pay, Samsung Pay та інші) до терміналу в магазині.

Однак не на всіх смартфонах є така функція. Про її наявність можна судити по технічним характеристикам телефону, але якщо під рукою їх немає або користувач не знає точну модель свого телефону, то можна скористатися і іншим способам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для цього знадобиться тільки сам телефон. Залишається виконати наступні кроки.
Як дізнатися, чи є у мобільного телефону NFC, і як активувати його?

  • Крок 1: На деяких телефонах віджет знаходиться прямо на панелі інструментів. Щоб отримати до нього доступ, просто перейдіть на головний екран, потягніть вниз і знайдіть значок у вигляді літери «N».
  • Крок 2: Утримуйте його, поки не активується NFC.
  • Крок 3: Інший спосіб – увійти в «Налаштування» і знайти розділ «Підключення».
  • Крок 4: Перейдіть в «NFC і безконтактні платежі» та активуйте повзунок.
  • Крок 5: Виберіть сервіс для платежів, який буде використовуватися, і посуньте перемикач, щоб активувати «Оплата за допомогою поточного відкритої програми».

Тепер ви знаєте, як перевірити, чи є у вашому стільниковому телефоні NFC, і як активувати його для покупок на льоту через пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.