Назвали ознаки того, що вашому ноутбуку потрібен ремонт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш ноутбук видає повідомлення про помилки, повільно завантажує програми або несподівано відключається? Можливо, вам потрібен ремонт. Хоча це може відбуватися по ряду причин, деякі з них більш серйозні, ніж інші. До найбільш поширених тривожних сигналів, які призводять до ремонту ноутбука, відносяться:

  • Неможливо зарядити телефон;
  • Ноутбук несподівано вимикається;
  • «Синій екран смерті»;
  • Програми запускаються або працюють повільно; 
  • Ноутбук дуже гарячий на дотик;
  • Вентилятор занадто гучний;
  • Проблеми з підключенням Wi-Fi або Bluetooth;
  • Клавіатура не реагує;
  • Екран тріснутий або зламаний;
  • Ноутбук заражений вірусами або шкідливим ПЗ.

Не всі ці проблеми зажадають ремонту від професіонала, так як деякі з цих налаштувань можна виконати вдома. Залежно від віку, моделі і операційної системи вашого ноутбука у вас є кілька варіантів діагностики проблем і пошуку рішення.

Ось деякі з найбільш поширених проблем, які можуть зажадати ремонту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми, які потребують негайного ремонту ноутбука 

  1. Неможливо зарядити телефон

 Якщо ваш ноутбук не тримає заряд, більше не заряджається повністю або взагалі не заряджається, вам може знадобитися новий акумулятор. Термін служби батареї становить від двох до чотирьох років, хоча то, як ви її використовуєте і як заряджаєте, визначатиме її термін служби.

 Якщо кінець цього циклу близький, ваша операційна система може попередити вас за допомогою червоного «X» над значком батареї на панелі інструментів. В іншому випадку ви можете використовувати програму, щоб дізнатися, скільки заряду залишилося в акумуляторі.

  1. несподіване відключення

  Якщо ваш ноутбук просто вимикається під час виконання завдання, це може бути проблема з акумулятором. Переконайтеся, що ваш ноутбук підключений і заряджається, а потім увімкніть його після деякої зарядки.

  Також це може бути помилка екрану. Якщо ви чуєте, що комп’ютер працює, але на моніторі нічого не відображається, перезавантажте ноутбук і подивіться, чи повториться це знову. Якщо немає жодної з цих проблем, можливо, у вас відмова жорсткого диска. У більшості випадків це симптом більш серйозної і складної проблеми.

  Якомога швидше зробіть резервну копію даних і програм на своєму ноутбуці і віднесіть її професіоналу для перевірки і обслуговування, перш ніж ви втратите те, що зберігається на вашому пристрої.

  1. «Синій екран смерті»

 В операційних системах на базі Windows ® передбачені заходи, що дозволяють вимкнути комп’ютер до того, як виникнуть більш серйозні проблеми, такі як повна відмова жорсткого диска. Зазвичай він попереджає вас, відображаючи синій екран з повідомленням про помилку.

  Оскільки ці повідомлення про помилки кілька зловісні і можуть вказувати на серйозну проблему з вашою операційною системою, жорстким диском або будь-яким компонентом комп’ютера, це було названо «синім екраном смерті». Хоча це може статися один або два рази без наслідків, зазвичай це симптом більш серйозної проблеми.

 Прочитайте повідомлення про помилку повністю, коли це станеться, і використовуйте програмне забезпечення для усунення неполадок Windows, яке з’являється на синьому екрані, щоб виконати відновлення системи або відновити її до попереднього стану.

Якщо це не вирішить проблему, вам може знадобитися перевстановлення програмного забезпечення Windows, але засіб усунення неполадок має провести вас через наступні кроки, щоб точно дізнатися, що відбувається і як з цим впоратися.

Коли ви в останній раз виконували базове обслуговування свого ноутбука? Якщо ви схожі на більшість людей, ви вже втратили занадто багато часу. Перейдіть в панель пошуку Windows або запитайте про «обслуговуванні системи». Вам буде запропоновано виконати набір завдань негайно або запланувати їх на потім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.