Експерт розповів, як правильно утилізувати смартфон для переробки

Експерт з телекомунікаційної галузі розповіли, як правильно утилізувати смартфони.

Перш за все варто пам’ятати, що ніяку електроніку, в тому числі смартфони можна викидати разом з побутовими відходами. До того ж це заборонено законом. Якщо пристрій перестав працювати, можна самостійно утилізувати його в спеціальні бокси для подібних відходів. Але, оскільки знайти такі контейнери не завжди виходить, можна скористатися програмами від компаній, які торгують електронікою, або віднести в сервіс, де пристрій розбирають на деталі.

«Якщо гаджет перестав працювати правильно чи так, як ви хочете, або взагалі ніяк не працює, замість сміттєвого відра, думаю, правильно було б розглянути альтернативні варіанти, наприклад, скористатися акцією торгових мереж” знижка на нову техніку при здачі старої “або численними” програмами trade-in “, – зазначив начальник відділу аналізу абонентського обладнання і підтримки розвитку мережі« Білайн »Олексій Верещагін.

За словами фахівця, зламане або з інших причин непотрібний пристрій, його деталі, в тому числі літій-іонні батареї, які вважаються відходами підвищеної небезпеки, важливо здати за призначенням. Тоді речовини, в них містяться, не потраплять в навколишнє середовище.

Крім цього, в багатьох торговельних мережах можна отримати знижку на покупку нового пристрою при здачі старого або непрацюючого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.