Статті

Все, що ви завжди хотіли дізнатися про пластикові упаковки і тару

Share

У повсякденному житті кожен використовує пластмасові вироби так часто, що більшість взагалі перестає звертати на них увагу. І покупцям доводиться це робити, особливо якщо мова йде про упаковку для зберігання продуктів.

Пластикова тара і упаковка – сьогодні найбільш популярний і безпечне рішення.

Кожна пластикова упаковка повинна містити інформацію про те, з якого матеріалу вона виготовлена. Вона поміщена в характерний трикутник, що складається з трьох стрілок, в середині він містить цифру за шкалою від 1 до 7 і, як правило, буквене опис. Такий символ пов’язаний з дуже специфічним складом і призначенням упаковки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Символи на пластиковій упаковці

Що означають символи та маркування на ПЕТ-пляшках і пластиковій упаковці?

ПЕТ / PET – поліетилентерефталат – найбільш часто використовуваний пластик. З нього виготовляються пляшки для напоїв (включаючи воду), одноразові столові прибори і посуд, а також будівельні волокна.

ПЕТ, як правило, безпечний для контакту з харчовими продуктами. Перш за все, мова йде про відмову від повторного використання одноразової упаковки – підтверджена можливість наявності хімічних сполук, негативно впливають на ендокринну систему в результаті окислення продукту. Крім того, слід уникати впливу сонячних променів на ПЕТ-упаковки, які також можуть викликати шкідливі хімічні реакції.

HDPE – що це таке?

Це абревіатура поліетилену високої щільності. Він більш міцний, ніж ПЕТ, тому використовується для виробництва труб, лиж або вітрил. Незважаючи на те, що його шкідливість при контакті з харчовими продуктами давно підтверджена, його досі використовують в упаковці і фользі для зберігання. Його перевага в тому, що контейнери з ПНД можна використовувати багаторазово.

ПВХ і пластикова упаковка

Зазвичай використовується полівінілхлорид використовується як для виробництва захисної плівки для харчових продуктів, так і для підлогових покриттів, віконних столярних виробів та грамофонних платівок.

Ще один символ на пляшці – LDPE

Поліетилен низької щільності. Як і HDPE, його можна використовувати багато разів. Він широко використовується в харчовій і фармацевтичній промисловості.

PP / ПП – що це за загадковий символ на пляшці?

Ця абревіатура означає багаторазовий поліпропілен і, також використовується при виробництві труб, ізоляції електричних проводів, плит, профілів і фольги.

PS – не варто плутати з фотошопом

Популярний полістирол, найбільш відомий у спіненої формі як пінопласт. Цей матеріал можна використовувати для зберігання продуктів. Проте, іноді з цього матеріалу можна зустріти кришки для кавових чашок.

інше

Широка група пластиків не повинна використовуватися для виробництва упаковки, що контактує з харчовими продуктами, через присутність бісфенолу А (BPA). Це з’єднання може сприяти розвитку багатьох захворювань нервової та ендокринної систем, включаючи хворобу Альцгеймера і депресію.

Пластикова упаковка залишається найпопулярнішим і найдешевшим рішенням. Тому варто запам’ятати кілька найважливіших правил поводження з такою тарою:

  • ПЕТ-упаковку не варто використовувати повторно і не можна піддавати дії сонячних променів;
  • для звичайного зберігання продуктів найкраще використовувати пластик категорії 2 (HDPE) і 5 (PP);
  • слід уникати упаковок групи 7 (ІНШІ), не нагрівати їх і не заливати окропом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024