Перераховано 10 кращих менеджерів паролів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Cloud4Y опублікувала в блозі на “Хабре” переклад матеріалу Міндовга Янціса (Mindaugas Jancis) з добіркою найбільш надійних менеджерів паролів.

У список автора порталу Cybernews увійшли 10 сервісів. Вони виявилися кращими за результатами тестування експертів сайту.

  1. Dashlane . Найбільш універсальний менеджер. Має хмарне сховище об’ємом 1-5 ГБ, а також безкоштовну версію з обмеженими можливостями. Можна встановити в браузерах Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge. Їм легко користуватися, а в якості бонусу є VPN. Підписка же буде коштувати 4,99 долара (близько 360 рублів) на місяць.
  1. NordPass . Володіє найзручнішим і безпечним інтерфейсом з усіх, має розширення для Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi, Edge. Теж є безкоштовна версія, але і підписка коштує не так дорого – 2,49 долара (близько 180 рублів) на місяць при придбанні її на два роки. Крім того вам буде доступна функція шифрування XChaCha20 нового покоління, багатофакторний варіант аутентифікації, сканер витоку даних. Однак хмарного сховища у нього немає.
  2. 1Password . Встановлюється в браузери Chrome, Brave, Firefox, Edge, є хмарне сховище місткістю до 5 ГБ. Коштує від 2,99 долара на місяць, а ось безкоштовної версії у нього не передбачено. Як і техпідтримки в чаті – лише по електронній пошті.
  3. Keeper . Відрізняється великою кількістю функцій: в ньому навіть можна обмінюватися швидкими повідомленнями. Всі дані можна зберегти у вигляді файлів формату PDF, CSV, JSON. Також менеджер сумісний з браузерами Chrome, Firefox, Opera, Edge, Internet Explorer. Однак безкоштовної версії тут немає (хоча є пробний безкоштовний період – 30 днів).
  1. Enpass . У програмі є вбудований генератор паролів, захист даних за допомогою SQLCipher, двофакторна аутентифікація. Безкоштовно їй можна користуватися в браузерах Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave, Vivaldi, а за мобільну версію треба буде платити. Також з мінусів – обмеження в 20 паролів.
  2. RoboForm . Одна з найстаріших програм. Безкоштовна версія у неї є, однак для мобільних додатків вона недоступна. Вартість в місяць становить від 1,66 долара (близько 120 рублів). Підтримується Chrome, Edge, Firefox, Opera. З мінусів – немає чату-техпідтримки для тих, хто без передплати, а також не можна повністю відключити нагадування для ручної синхронізації.
  1. LastPass . Їм можна користуватися при роботі в браузерах Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge (нова і стара версії). Є хмарне сховище на 1 ГБ, багатофакторна аутентифікація і надійна система 256-бітного шифрування AES. Однак при цьому сервіс вже зламували в 2019 році, а також тут немає цілодобової підтримки і анонімних платежів. Платна версія коштує 3 долари (приблизно 216 рублів) на місяць, але є і багатофункціональна безкоштовна.
  1. RememBear . Тут можна не тільки зберігати паролі, але і синхронізувати і створювати їх. Є безкоштовний варіант програми, але він пропонує дуже обмежене число можливостей. Підписка буде коштувати 2,5 долара (близько 180 рублів) на місяць, що не так багато. З плюсів – простота використання, недорога вартість преміум-версії, необмежений обсяг сховища.
  1. Zoho Vault . Більше підходить для бізнесу і групового використання. У цього менеджера є приємні функції: можливість сканування даркнета, VPN. Підтримується він в браузерах Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave, Vivaldi. В цілому користуватися ним досить просто, але доступ до всіх функцій коштувати буде 3,6 долара (близько 260 рублів) щомісяця. Хоча є і безкоштовна версія.
  1. Passbolt . Цей сервіс має дозволу всього для двох браузерів: Chrome, Firefox. При цьому додатків у нього немає ні для комп’ютера, ні для телефону. Більше підходить для промислових організацій і різних компаній. Є безкоштовна версія. Однак тут відсутня шифрування AES-256, немає техпідтримки, а для тих, хто не дуже добре розбирається в технологіях, їм користуватися буде складно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.