Названо 6 функцій кнопкових телефонів, яких позбулися сучасні смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кнопкові телефони, пік популярності яких випав на початок та середину 2000-х років, були найбажанішим подарунком для молоді і символом успіху для дорослих. Традиційно, їхня епоха пройшла і на зміну їм прийшли смартфони, які розвиваються й до сьогоднішнього дня. Якщо ви пам’ятаєте,то кнопкові телефони отримували такий функціонал, який навіть не снився сучасним смартфонам. Саме про це зараз і поговоримо, та буде названо 6 функцій кнопкових телефонів, яких позбулися сучасні смартфони.

  1. Змінні акумулятори

Напевно це перше, що приходить на думку. В 2000-х ніхто не вважав за необхідне змінювати свій телефон на новий кожного року та й ті телефони були міцнішими в багато разів (в порівнянні з смартфонами). Єдине, що приходилося змінювати, так це акумулятори, які через 2-3 роки починали збільшуватися в розмірах або ж втрачати в автономності. На щастя, заміна акумулятора відбувалася максимально швидко і таке “задоволення” не було дорогим.

Зараз також можна зустріти смартфони із змінними акумуляторами, але це зустрічається неймовірно рідко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Змінні корпуси

Не відходячи далеко, варто згадати й про те, що окрім акумуляторів, замінити можна було й корпус смартфона. Відповідно, замінивши акумулятор і корпус, ви отримували практично новий телефон.

Виробники сучасних смартфонів вирішили відмовитися від такої ідеї і надали перевагу заміні старих смартфонів на нові.

  1. Роз’єм для зовнішньої антени

Раніше було неймовірно круто, коли телефон був оснащений зовнішньою антеною. В той час мало хто розумів, що антеною оснащувалися тільки ті телефони, які просто погано ловили зв’язок.

Можливо ви пам’ятаєте, але на початках смартфонів, на ринку було доступно достатньо смартфонів китайських виробників, які також пропонувалися із зовнішніми антенами для телебачення. Зараз же, це максимально несерйозно, та й в наявності антени вже нема потреби.

  1. Отвір для шнурка

Класика жанру. Практично всі кнопкові телефони мали в корпусі спеціальний отвір для шнурка. Причиною цього є те, що багато хто носив телефони на шнурках підвішеними на шиї. Логічно, що зараз нема потреби в тому, щоб 6-дюймовий (або більше) смартфон носити на шиї.

  1. ІЧ-порт

Дана технологія була просто вершиною технологій і ті телефони, які мали ІЧ-порт, були неймовірно дорогими та популярними. За допомогою ІЧ-порта можна було передавати фото, відео та аудіофайли.

Зараз в ІЧ-порту нема потреби, оскільки всі смартфони оснащені Bluetooth, Wi-Fi та мобільним інтернетом.

  1. Селфі-дзеркальця

Можливо хтось ще пам’ятає, як кнопкові телефони оснащувалися селфі-дзеркальцями. Дані дзеркальця були розраховані на тих, хто хотів сфотографувати себе на основну камеру і розміщувалися вони безпосередньо під нею (фронтальних камер тоді ще не було). Фактично, це не можна було назвати дзеркальцем, оскільки це була пластмаса із дзеркальним напиленням, яке дуже швидко стиралося.

Як бачите, кнопкові телефони також мали широкий функціонал, який в 2000-х був затребуваним, але з приходом смартфонів він втратив свій сенс. На жаль (або на щастя) функціонал сучасних смартфонів також буде непотрібним через років 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.