Перераховано шість кращих ігрових процесорів 2021 року

Заступник головного редактора Tom’s Hardware Пол Алькорн поділився добіркою кращих за різними параметрами моделей процесорів для ігор.

Пол Алькорн дав кілька загальних порад щодо вибору процесора для сучасних ігор. По-перше, треба визначитися з тим, Intel або AMD ви розглядаєте. Так, в цілому за результатами тестів кращі результати показують моделі AMD, однак є і дорогі процесори Intel, які краще підходять для ігор. По-друге, необхідно пам’ятати, що тактова частота процесора саме для комфортного запуску ігрових проектів важливіше числа ядер. По-третє, важлива сумісність процесора з оперативною пам’яттю, сховищем, відкритий. Немає сенсу купувати потужну модель, якщо, наприклад, відеокарта – слабка. Нарешті, при покупці саме ігрового процесора краще заплатити більше за нього, а не за кулер.

Отже, топ процесорів 2021 року для ігор потрапили:

  1. Кращий в цілому – AMD Ryzen 5 5600X . В цілому ця модель лідирує на ринку процесорів для ігрових ПК. Відрізняється відмінною продуктивністю, потужністю, енергоефективністю, вбудованою системою охолодження, сумісний з материнськими платами 500-ї серії. З мінусів – висока вартість генераторів. Як альтернативу автор пропонує придбати Intel Core i5-11600K . Він здатний стати цілком значущим конкурентом AMD. Однак у нього відсутній вбудований кулер і досить велике енергоспоживання.
  2. Кращий ігровий процесор з високою продуктивністю – AMD Ryzen 9 5950X . Взагалі цей процесор більше підійде тим, хто хоче мати можливість швидко і якісно виконувати робочі завдання і запускати ігрові проекти. Для нього потрібно купувати додатково потужне охолодження, у нього немає кулера і вбудованої графіки. Крім того, вартість генераторів теж виявляється високою. Альтернатива – AMD Ryzen 7 5800X . В цілому в іграх у нього швидкодію таке ж, як у Ryzen 5 5600X. Але все ж останній – саме для геймерів, а Ryzen 7 5800X – для тих, хто хоче мати більш універсальний ПК (для роботи в будь-яких спеціалізованих програмах, крім ігор). Серед недоліків моделі – відсутність системи охолодження, вбудованої графіки, висока вартість.
  3. Найбільш дорогою процесор – AMD Ryzen 9 5900X . Їм залишаться задоволені користувачі, які шукають максимальну продуктивність для будь-яких, навіть найскладніших, завдань. Наприклад, з цим процесором можна монтувати відео, здійснювати потокову передачу ігр та багато іншого. При цьому до нього потрібно докуповувати кулер, а також у нього немає вбудованої графіки.
  1. Кращий процесор середнього рівня – Intel Core i5-11400 . Це найкраща модель з бюджетних на ринку, підкреслює Пол Алькорн. Він забезпечить високу продуктивність в іграх, але при цьому кулер тут в комплекті – досить слабкий, а енергоспоживання у процесора під час роботи велике.
  1. Кращий бюджетний процесор – AMD Ryzen 3 3300X . Завдяки привабливою ціною і хорошою продуктивністю може стати відмінним вибором. Однак система охолодження тут досить слабка.
  1. Кращий процесор початкового рівня – AMD Ryzen 5 5600G . Цей процесор – приклад відмінного співвідношення вартості і якості моделі. Правда, деякі ігри у високій роздільній здатності доведеться запускати тільки на низьких налаштуваннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.