Названо непотрібні функції в Android-смартфонах

З кожним роком, на ринку презентують все більше і більше смартфонів від нових і давно відомих брендів. Якщо років 10 тому, представлення нового смартфона було чимось неймовірним, то зараз це цілком звичайна і мало цікава презентація. Причиною цього є те, що смартфони та їхні функції, розвиваються вже не так швидко, як колись і здивувати когось новою функцією досить складно. Ще одною причиною цього є те, що практично всі смартфони, які зараз продаються в Україні, працюють під управлінням Android та iOS, відповідно набір функцій в них максимально схожий. Виробники смартфонів намагаються нас чимось здивувати, але в більшості випадків, нові функції практично нікому непотрібні і ними майже ніхто не користується. Зараз саме про такі функції й поговоримо та буде названо непотрібні функції в Android-смартфонах, за які нам приходиться переплачувати.

№1. Зум в смартфонах

В даному випадку варто зауважити, що зум в смартфонах х2 та х4 справді корисна річ і часто стає в нагоді, але ми, в ITechNews, вважаємо, що зум кратний х50, х80, х100 і тому подібне, немає сенсу, оскільки ними практично ніхто не користується.

Причиною цього є те, що при використанні збільшення понад х2 або х4, суттєво втрачається якість зображення. В даному випадку нема значення, чи це оптичний чи цифровий зум, втрати в якості будуть в будь-якому випадку і цього не уникнути, а користувачів, які хочуть сфотографувати місяць в пікселях, неймовірно мало.

№2. Управління смартфоном за допомогою жестів

Коли дана функція була представлена вперше, вона викликала неабияке задоволення в користувачів, але тривало це не так довго. Причиною стало те, що керувати смартфоном за допомогою жестів стало просто незручно і в більшості випадків, торкаючись екрану, було набагато швидше виконати основні маніпуляції з смартфоном.

Крім цього, керувати за допомогою жестів в громадському транспорті виявилося ще й незручно і незрозуміло. Дана функція виглядає набагато перспективнішою на фітнес-браслетах та смарт-годинниках.

№3. Розблокування бюджетного смартфона за допомогою розпізнавання обличчя

Дана функція справді неймовірно корисна і користується нею велика кількість користувачів. Проблемою в даному випадку є те, що правильно вона реалізована тільки в дорогих пристроях, оскільки там використовується технологія 3D сканування, в якій задіяно велику кількість датчиків.

В бюджетних смартфонах, дана технологія спрощена до того рівня, що для розблокування використовуються не датчики, а просто фронтальна камера, відповідно й безпека цих пристроїв відповідна.

№4. Зповільнена зйомка

Дана функція (Slow Motion ), коли була представлена, також викликала неабиякий захват у користувачів. Певний час нею користувалися майже всі користувачі, але з часом, за неї почали забувати, оскільки вона не виправдала надій.

Причиною стало те, що зроблені відео за допомогою вповільненої зйомки, зроблені на зйомці фрагментами біля 0,2 сек. Так ось, відео зроблені таким чином, виглядають як набір стоп-кадрів, що не сильно порадувало користувачів.

Можливо ми й не врахували деякі зайві функції, але в даному випадку йшла мова про ті можливості смартфонів, які доступні на більшості пристроїв під управлінням OC Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.