Названо 5 правил зарядки смартфона, які допоможуть продовжити роботу акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про смартфони ми говоримо досить часто, оскільки нові моделі виходять практично кожного місяця і їх всіх об’єднує одна єдина проблема – автономність, а точніше короткий термін користування між заряджанням. Звісно, якщо говорити про те, що смартфон необхідно заряджати 1 раз в 2-3 дні, то це виглядає непоганим, але більшість смартфонів не розраховані на таку тривалу автономну роботу. Окрім цього, варто нагадати, що всі сучасні акумулятори мають відносно низький термін експлуатації і через 1 рік активного користування втрачають в своїй ємності близько 10-15%, що в свою чергу проявляється в скороченні терміну експлуатації. Якщо вас також не влаштовує автономність роботи вашого смартфона і ви б хотіли її якось збільшити, то зараз буде названо 5 правил зарядки смартфона, які допоможуть продовжити роботу акумулятора.

Правило 1. Використовуємо оригінальний зарядний пристрій

Ніхто не буде заперечувати, що смартфон можна зарядити і не оригінальною зарядкою, але проблемою в даному випадку є те, що неоригінальні зарядки універсальні і в більшості випадків, не враховують всіх “потреб” саме вашого акумулятора. Окрім цього, смартфон буде ще й довше заряджатися і може нагріватися, що також негативно відобразиться на його автономності й терміну користування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правило 2. Контролюємо температуру навколишнього середовища

Всі виробники смартфонів рекомендують заряджати смартфон при температурах не нижче ніж +10 градусів і не вище ніж +40 градусів. В даному випадку, оптимальною температурою вважається +20 градусів, тобто це нормальна кімнатна температура. Варто нагадати, що залишати і тим більше заряджати смартфон під прямими сонячними променями і на морозі, не можна.

Правило 3. Не розряджайте смартфон повністю

Дане правило актуальне не тільки для смартфонів, а й для кнопкових телефонів. При повному розряджанні і потім початку заряджання, смартфон сильно нагрівається, що може призвести до загорання і навіть вибуху смартфона. Окрім цього, повністю розряджений смартфон заряджається довше.

Правило 4. Не користуйтеся смартфоном під час заряджання

Так, це золоте правило, якого ніхто не дотримується, і навіть ми (в більшості випадків). Причиною, чому майже ніхто не дотримується цього правила є те, що смартфон, який заряджається в день, завжди потрібний і на нього всі телефонують або ж приходить велика кількість сповіщень з месенджерів. Через це, періодично приходиться брати його в руки і відповідати на повідомлення або ж на дзвінок.

Причина, чому не варто користуватися смартфоном під час заряджання, така ж, як і в попередніх випадках – нагрівання, яке ніколи нічим хорошим не закінчується.

Правило 5. Не заряджаємо смартфон повністю і не залишаємо його на зарядці на ніч

Причина схожа до попередніх – нагрівання та скорочення ресурсу акумулятора. Сучасні смартфони здатні повністю зарядитися за 1-1,5 години, а решту ночі він тільки підзаряджається. Фактично, смартфон розрядився на 1% і знову починає заряджатися і так триває всю ніч. Таким чином, ресурс акумулятора швидко закінчується, оскільки кількість циклів заряджання-розряджання в них обмежена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.