Названі переваги і ризики двох встановлених систем на одному комп’ютері

Автор Overclockers перерахував, що чекає звичайного користувача ПК при установці на комп’ютер відразу двох операційних систем.

Найчастіше професіонали, зазначає користувач, встановлюють на свій ПК Windows і Linux або ж Windows 7 і Windows 10. Але отримати вигоду від цього можуть і не фахівці в IT-сфері. Це дасть їм можливість насолодитися 5 плюсами.

  1. Краще познайомитися з Linux . Це в цілому підвищить рівень знань користувача, пише автор. Крім того, в майбутньому з цією ОС він може зіткнутися на роботі або при використанні деяких пристроїв.
  1. Практично повністю безпечно “лазити” в інтернеті . Це дозволяє робити Linux, так як пристроїв на цій ОС трохи і рівень захисту у неї непоганий.
  1. Запускати старі ігри і застарілий софт . У цьому можуть допомогти Windows XP, 7 та інші давніші версії.
  2. Встановити дві різні копії однієї гри . Таке може знадобитися в стратегіях.
  3. Повернутися при збої одного з ОС Windows до роботи за короткий час . Знадобиться лише перезавантажити комп’ютер. Правда, ця опція доступна при наявності на ПК двох SSD або поєднання SSD і жорсткого диска.

А ось недоліків у автора вийшло 3.

  1. Імовірність пошкодити під час установки одну операційну систему інший . Така ситуація може трапитися при установці Windows 10. Тому користувач радить відключати перший в списку накопичувач, якщо система буде ставитися на інший.
  1. Зменшення вільного місця на диску . Наприклад, папки Windows і Users за 2 місяці стали займати у автора 30,5ГБ.
  1. Необхідність витратити час на установку і настройку . Якщо друга ОС буде використовуватися тільки пару раз на півроку або рік, то, на думку автора, краще при проблемах з першою системою перевстановити її.

Для себе автор вибрав варіант тримати готову до роботи запасну ОС додатково до основної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.