Названі способи прискорити роботу смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Автор блогу на порталі iXBT.com дав кілька порад щодо збільшення швидкості роботи мобільного пристрою.

Реклама

Перш за все користувач помітив , що всі перераховані дії пропонується виконати користувачам апаратів на Android. Хоча, за його словами, це все здебільшого актуально буде і для інших операційних систем.

Спочатку потрібно перевірити обсяг вільної пам’яті на пристрої ( “Налаштування” – “Сховище”). Там повинно бути не зайнято хоча б 5 ГБ. При видаленні непотрібного краще спочатку звертати увагу на відео, а потім на аудіозаписи і фото.

Після цього автор радить видалити додаток, якими ви майже не користуєтеся. Це зробити також можна в налаштуваннях – в розділі “Додатки”. Якщо стерти з пам’яті телефону їх неможливо, то постарайтеся відключити.

Режим енергозбереження може також з’їдати” швидкість. Тому його необхідно або відключити або в параметрах вибрати пункт “Оптимальний”.

Гальмувати роботу смартфона здатні віджети, встановлені на головному екрані. Їх теж по необхідності краще прибрати.

Коли всі описані вище етапи пройдені, треба вимкнути і включити апарат. Саме вимкнути і включити, а не перезавантажити.

Далі можна перейти до очищення кешу браузера і додатків. Перше є в настройках браузера ( “Очистити історію”), друге зробити можна за допомогою спеціальних програм або налаштувань смартфона. У Xiaomi це пункти “Сховище” – “Дані кешу”, у Samsung – “Обслуговування пристрою”, у інших виробників – “Менеджер сховища”. Ще ця функція відкривається, якщо натиснути під час перебування на стартовому екрані кнопку гучності вгору і кнопку включення. Вибрати після цього треба меню Recovery, потім – Wipe Cache. Ще те ж саме можна зробити і за допомогою додатків з Play Market, але через системні настройки надійніше, зауважує користувач.

Ще автор називає два варіанти, один з яких може підійти власникам недорогих китайських смартфонів. Це відключення автоматичного завантаження оновлень для додатків, а для дешевих апаратів – установка карти MicroSD.

У разі, коли всі перераховані способи не допомогли, залишається тільки скидання налаштувань до заводських ( “Налаштування” – “Система” – “Повернення до початкових установок”). Перед цим потрібно перемістити всі важливі дані на флешку або який-небудь ще накопичувач.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ