Названо основну причину, чому не варто купувати новий смартфон щороку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Протягом останніх декількох років, виробники смартфонів та інших розумних ґаджетів роблять все, щоб користувачі оновлювали свої пристрої щороку. Як вони цього досягають, ми розповімо в наступному матеріалі, а зараз буде названо основну причину, чому не варто купляти новий смартфон щороку. Причиною написання цього матеріалу стало відношення людей до смартфонів та різкої необхідності в їх оновленні кожного року.

Реклама

Так ось, як ми писали вище, всіх власників смартфонів можна розділити на два типи, де одні оновлюють смартфони кожного року, а інші – раз в декілька років. Перший тип користувачів женеться за ідеальними характеристиками та можливостями чергової новинки, а інший тип розуміє, що купляти новий смартфон щороку не раціонально. Критикувати перший або другий тип користувачів нема сенсу, оскільки рацію мають що одні, що інші.

Так ось, основною причиною, чому нема сенсу оновлювати свій смартфон щороку є те, що нові смартфони не отримують серйозних змін в порівнянні з попереднім покоління. На ділі так і є, оскільки зараз виробники смартфонів практично не здійснюють серйозних змін в своїх останніх моделях смартфонів. Для прикладу взяти iPhone 11 та iPhone 12. Найбільша різниця між цими смартфонами полягає в тому, що в iPhone 11 використовувалися IPS, а в iPhone 12 використовуються OLED дисплеї.

Реклама

Тобто зараз, виробники смартфонів тільки покращують можливості своїх смартфонів. Живився смартфон від акумулятора на 4000 мАг, отримуйте акумулятор на 5000 мАг. Заряджався смартфон від швидкої зарядки потужністю 30 Вт – отримуйте зарядку потужністю 50 Вт. Була основна камера на 20 Мп – отримуйте на 100 Мп. В цілому суть ви зрозуміли, зараз все спрямовано тільки на покращення доступних технологій, а от з чимось справді новим зараз проблематично.

До чого ми це все вели? До того, що якщо ваш смартфон, був випущений 2-3 роки, то він не буде сильно відрізнятися від того, який був випущений тільки нещодавно. Якщо вам комфортно користуватися своїм старим смартфоном, то купляючи новий, ви можете не отримати навіть того, що пропонує ваш теперішній смартфон.

Прогрес у виробництві та розробці нових смартфонів вже зупинився і в найближчі декілька років ви не побачите чогось такого, яке відбувалося при стрімкому переході від кнопкових телефонів до теперішніх смартфонів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ