Виснажлива спека мучить і смартфони: 5 способів захисту від перегріву

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли виснажує рекордна спека, потрібно піклуватися не тільки про себе, а й про своїх смартфонах. Перегрітий пристрій може втратити працездатність або вийти з ладу.
Побувавши на сонці занадто довго, ми поспішаємо знайти тінь, де можна охолодитися. Також варто ставитися до своїх смартфонів – не залишайте їх на панелі в машині, під прямими сонячними променями і відразу ж переносите в тінь.

Позбавтеся від чохла хоча б на деякий час

Хоча чохол – один з кращих засобів захисту телефону, в спеку ви можете зробити виняток і на якийсь час відмовитися від нього.

Якщо ви помітили, що ваш смартфон дуже гарячий, вийміть його з чохла хоча б на деякий час. Так він швидше охолоне. Однак якщо ви не хочете залишати пристрій без захисту, вибирайте світлі чохли під час сильної спеки, тому що вони частково відображають тепло. Замість чохлів можна використовувати прозорі захисні плівки. Вони захистять не тільки екран смартфона, але і його задню частину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не залишайте телефон в машині

Так як температура в автомобілі, який стоїть на сонці, набагато вище, ніж на вулиці, ні в якому разі не залишайте телефон в салоні.

Температура в салоні автомобіля, припаркованого на сонці на годину, може сягати понад 50 градусів, що становить небезпеку не тільки для вас, але і для вашого пристрою. Тому, перш ніж сісти в машину, заховайте телефон в самому прохолодному місці, наприклад, в бардачку, рюкзаку або під одягом. А коли виходите з машини, не залишайте його в салоні, носіть гаджет з собою.

Перейдіть в режим польоту

Інтенсивне використання призведе до того, що пристрій швидше перевантажується і нагрівається, а висока температура зовні стає ще більш небезпечною. Тому в жаркий літній день рекомендується відключити всі невикористовувані функції телефону, такі як визначення місця розташування, бездротовий доступ до Інтернету та Bluetooth.

При попаданні прямих сонячних променів, температура може бути набагато вище, ніж в метеозведення, тому, наприклад розумні годинник на відстані краще не використовувати. Якщо ви помітили, що телефон заклинює або гальмує, як можна швидше вимикайте пристрій і дайте йому охолонути. В іншому випадку може знадобитися ремонт. Ще один ефективний спосіб – перейти в режим польоту. Таким чином, телефон не використовуватиме енергію для виконання основних функцій, тому він буде остигати швидше, ніж зазвичай.

Не тримайте смартфон в кишені

Більшість людей досі носять телефон в брюках, шортах або навіть в кишені сорочки. Хоча це зручний спосіб завжди тримати пристрій під рукою влітку, цей крок може ще більше нагріти ваш телефон і навіть пошкодити його.
При високих температурах нагрівається і наше тіло. Тому, коли ви опиняєтеся в задушливому просторі, ваш телефон нагрівається швидше. Замість того щоб класти телефон в кишеню брюк або сорочки, надійно покладіть його в рюкзак або сумочку.

Ретельно вибирайте місце зарядки смартфона

При боротьбі зі спекою важливо пам’ятати, що заряджається смартфон нагрівається сильніше, ніж зазвичай, а отримання додаткового тепла ззовні значно збільшує ймовірність перегріву і виходу агрегату з ладу.

Більшість розеток знаходиться на стінах біля вікон або підвіконь – в місцях, де найбільше сонячного світла. Тривала зарядка може привести до того, що сонце буде світити прямо на телефон, що лежить на підвіконні, що створює серйозний ризик перегріву. Тому в жаркий день не залишайте пристрій для зарядки в потенційно небезпечному місці, накрийте світлою тканиною або вибирайте містечко, куди прямим сонячним променям важче потрапити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.