Статті

Чи варто встановлювати бету iOS 15. Все, що потрібно знати

Share

На цьому тижні Apple випустила першу публічну бета-версію iOS 15. Публічною вона називається тому, що встановити її можуть усі, хто зареєструється в програмі раннього доступу. Для цього тільки й треба, що зайти на сайт Apple і натиснути на кнопку реєстрації. Вам тут же стане доступний для завантаження бета-профіль , який і відкриє доступ до тестової збірки оновлення. Так що нічого складного в тому, щоб зайнятися бета-тестуванням, немає. Інша справа – чи варто це робити. Спробуємо з’ясувати.

Взагалі, перш ніж встановлювати бета-версію iOS , дайте собі відповідь на питання, навіщо вам це потрібно. Якщо ви розробник і вам потрібно знати, до чого готувати свій додаток, – це одне. Але, якщо ви маєте намір зайнятися тестуванням просто заради власного інтересу, – подумайте ще раз.

Проблеми бети iOS 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні я серйозно. Незважаючи на те що Apple дає користувачам всі можливості для участі в програмі бета-тестування, це не те, чим особисто я б хотів займатися. Ну, дивіться самі:

Бета-версія – на то і бета, що ще не готова . Перед тим, як випустити оновлення, Apple повинна зібрати відгуки користувачів про те, як функціонує операційна система, які баги і недоробки в ній є і що потрібно виправити. У цьому вам доведеться переконатися на власному досвіді, але приємного в цьому немає нічого. Бета-версії повільні і не відрізняються швидкодією стабільних збірок, а іноді і страждають від низької автономності.

Установка бета-версій може бути пов’язана з низкою проблем . Нерідкі випадки, коли відбувається якийсь збій, який тягне за собою серйозні негативні наслідки. Найпоширеніші – це автоматичне видалення даних, збережених на пристрої, а також даних, які зберігалися в iCloud . Останнє відбувається рідше, але, як показує практика, час від часу відбувається. Тому остерігайтеся цього.

Інша негативний аспект від бета-тестування полягає в тому, що такий-сякий сенс в їх установці з’являється тільки до 3-4-ї , а іноді і до 5-ї збірці. Справа в тому, що зазвичай Apple намагається не впроваджувати всі нововведення відразу. Замість цього вона розносить їх по часу і додає в тестові збірки поступово. Так що встановлювати відразу першу бета-версію сенсу особливого немає. Адже там немає більшої частини запланованих нововведень.

Але ж є ще й додатки . Як правило, розробники не встигають адаптувати свої програми під тестову збірку, а багато і зовсім не хочуть цього робити. Тому ви можете зіткнутися з тим, що деякі види софта будуть або працювати неправильно на оновленому пристрої, або не будуть працювати взагалі. Так що ви залишитеся без затребуваних додатків. А воно вам треба?

Що потрібно знати перед установкою iOS 15

Але, якщо ви віддаєте собі звіт в тому, навіщо саме вам потрібна бета-версія, і ви готові встановити її. Є кілька аспектів, про які обов’язково потрібно знати:

Встановлюйте лише публічні збірки . Незважаючи на те що бета-профілі розробників є у відкритому доступі, збірки для розробників, як правило, менш безпечні і стабільні. Тому Apple випускає їх спочатку для тих, хто в змозі в разі чого вирішити виниклі проблеми. А в публічне тестування надходять вже перевірені версії оновлень.

Попередньо зберігайте резервну копію . Незважаючи на те що ризик втрати даних iCloud зберігається, він досить маленький. А резервна копія дозволить вам відновити всю інформацію та настройки, які були на вашому пристрої до установки бета-версії. Це строго обов’язковий аспект, який ні в якому разі не можна ігнорувати. Тим більше що і для відкату копія теж знадобиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiOS 15
  • Останні записи

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024