Топ 3 месенджера, яким найбільше довіряють експерти з безпеки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже неодноразово повідомлялося, що месенджери стали неймовірно популярними не тільки в Україні, а й у всьому світі. В кожній країні популярністю користуються різні месенджери, для прикладу в Україні це Viber та Telegram, в США – WhatsApp і Signal, і тому подібне. Якби не було, але питання безпеки їхніх користувачів завжди було неймовірно важливим і різні приватні компанії періодично роблять тестування для них, щоб вибрати найкращий та найбезпечніший месенджер. Проаналізувавши велику кількість таких досліджень та тестувань, буде названо 3 месенджера, яким найбільше довіряють експерти з безпеки.

Wickr

Найчастіше, в різноманітних рейтингах, можна зустріти месенджер Wickr, який маловідомий серед українців. Особливістю цього месенджера можна назвати те, що він абсолютно анонімний. В месенджері не зберігається ніяка ваша особиста інформація, тобто вона не розміщується ні на серверах месенджера ні на самих пристроях.

Крім цього, варто відмітити те, що кожен користувач месенджера може обирати один з трьох типів шифрування (AES 256, ECDH 521, RSA 4096 TLD) та особисто вибирати проміжок часу, коли всі відправлені повідомлення будуть автоматично знищуватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому месенджер займає невеликий об’єм оперативної пам’яті в порівнянні з аналогами. В цілому, це дійсно якісна альтернатива Viber, WhatsApp та Telegram.

Signal

Наступним безпечним месенджером став Signal, який також ще не користується популярністю в Україні. В свій час (близько 6-8 міс. тому) його рекламував сам Ілон Маск, а ще раніше навіть Едвард Сноуден.

Особливістю цього месенджера є те, що ваші особисті листування не зможе прочитати ніхто, крім вас та отримувача повідомлення. І навіть при великому бажанні, власники Signal не зможуть отримати до них доступ. Причиною є тип шифрування E2E, який запобігає будь-якому сторонньому втручанню в діалоги користувачів.

Крім цього, відкритий код месенджера Signal можна особисто завантажити та перевірити на наявність посторонніх інструментів. При потребі, код можете шукати на Github.

Причина, через яку Signal “не зайшов” українцям є те, що він максимально схожий до Telegram, але із меншим функціоналом.

iMessage

Якби не було дивно, але більшість експертів сходиться в тому, що iMessage від Apple можна вважати одним із найбільш захищених месенджерів. Крім безпеки, всі відмічають його простоту та зручність у користуванні. Недоліком цього месенджера є те, що він доступний тільки для iOS, а значить велика частина користувачів (з Android – смартфонами) просто не мають можливості ним користуватися.

Ще стосовно захисту відправлених повідомлень. Штучний інтелект месенджера сам вибирає, яким безпечним способом відправити ваше повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.