Названо 7 корисних функцій в WhatsApp в 2021 році, про які мало хто знає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджерами користуються практично всі власники смартфонів, оскільки вони замінили традиційні смс-повідомлення і вдихнули в них нове життя. Також, з великою ймовірністю, ви користуєтесь одним із трьох найпопулярніших месенджерів, до яких входять WhatsApp, Viber та Telegram і напевно хотіли б знати деякі їхні особливості та корисні функції, які зроблять користування ними максимально зручними. Зараз же поговоримо про №1 серед месенджерів, а саме про WhatsApp та буде названо 7 корисних функцій в WhatsApp в 2021 році, про які мало хто знає.

1. Видалення сміття та очистка пам’яті

WhatsApp відноситься до тих месенджерів, які найбільше засмічують смартфон, оскільки він  зберігає на смартфоні всі зображення, відео та файли, які ви отримали. Навіть більше, WhatsApp зберігає всі ці файли і ще й дублює. Відповідно до цього, внутрішній простір на смартфоні закінчується неймовірно швидко, якщо ви активний користувач месенджера. Щоб швидко очистити свій смартфон від всього сміття, необхідно перейти в “Налаштування”, далі в “Дані та Сховище” і перейти в “Управління сховищем”. Наступним кроком стане видалення всіх файлів, які були збережені на смартфоні, а саме фото, відео, GIF та документи. Таким чином ви зможете звільнити достатню кількість внутрішнього місця (все залежить від того, як активно ви користуєтесь WhatsApp).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Вимкніть автоматичне збереження фотографій

В продовження попереднього пункту, щоб в майбутньому не засмічувати смартфон, рекомендуємо вимкнути автоматичне збереження фотографій. Для цього необхідно знову перейти в “Налаштування”, далі в “Чати” і перейти у “Видимість медіа”. Цю “фішку” месенджера варто вимкнути.

3. Закріпіть популярні діалоги

Якщо у вас є співрозмовники, з якими ви часто спілкуєтесь у WhatsApp, то такі діалоги завжди хочеться мати під боком і мати легкий і швидкий доступ до них. Для цього потрібно закріпити необхідний діалог і він завжди буде вище інших діалогів. Робиться це максимально просто, необхідно натиснути на потрібний діалог і тримати його. Перед вами появляться налаштування для конкретного діалогу, де необхідно натиснути на “канцелярську скріпку”.

4. Надсилаємо своє місцезнаходження в чаті

Також корисна опція, яка стане в нагоді тим, хто запланував зустріч на новій місцевості. Для цього необхідно натиснути на конкретний діалог, потім натиснути на “скріпку” та вибрати “Місце” і поділитися своїм поточним місцезнаходженням. В даному випадку відбудеться підключення до вашого GPS і відправлення вашого місцезнаходження.

5. Відмічаємо важливі повідомлення

Також часто бувають випадки, коли ви отримуєте важливе повідомлення з інформацією, яку не хочеться забути або загубити серед інших повідомлень. Для цього необхідно відмітити повідомлення, як “Важливе”. Щоб зробити це, необхідно натиснути та утримувати важливе повідомлення та натиснути на “зірочку”. Після цього необхідно перейти в Налаштування і знайти Вибрані Повідомлення, де ви знайдете всі важливі повідомлення, які будуть відмічені в майбутньому.

6. Не відмічаємо повідомлення, як прочитані

Також часті випадки, коли ви отримуєте повідомлення, але на даний момент не бажаєте на нього відповідати, або ж ви просто не знаєте що відповісти саме в цей момент. Для таких випадків є функція, яка не відмічає повідомлення “прочитаними”. Для цього необхідно знову перейти в Налаштування, далі в Акаунт та Конфіденційність і перейти в “Звіти про Прочитані повідомлення”. Далі необхідно вимкнути цю функцію, але в даному випадку є одне але. Якщо ви вимкнете цю функцію, то й самі не будете бачити, чи хтось прочитав ваші повідомлення.

7. Прочитані та доставлені повідомлення

Також корисна функція, яка дозволяє дізнатися, коли ваш співрозмовник отримав та прочитав повідомлення. В даному випадку необхідно натиснути та тримати палець на останньому повідомленні і потім натиснути на кружок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.