Apple назвала найкращі програми 2021 року

Щороку Apple становить список кращих додатків та ігор з App Store в шести різних номінаціях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Взаємодія

У цій номінації відбирають додатки, в яких розробники змогли реалізувати зручний і зрозумілий інтерфейс. Першим переможцем став додаток з прогнозом погоди CARROT Weather – з унікальним оформленням і великою кількістю гумору.

Кращою грою в цій номінації вибрали Bird Alone, в якій для різноманітності геймплея використовуються жести і тактильний відклик.

Суспільна значущість

У цій номінації вибирають додатки, які допомагають людям вирішувати актуальні проблеми. Кращою вибрали програму Be My Eyes – вона допомагає сліпим і зі слабким зором розпізнавати об’єкти за допомогою камери і волонтерів з різних країн світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед ігор в цій категорії вибрали Albo – історія про дівчинку Альбі, яка рятує диких тварин від загибелі, тому що заповідник вирішили знищити заради будівництва нового готелю.

Візуальне уявлення і графіка

Тут відзначають додатки з красивим інтерфейсом і незвичайним дизайном. Кращим стала програма Loona від білоруських розробників, яка допомагає налаштуватися на сон за допомогою простих міні-ігор і музичних ефектів.

Найкрасивішою грою вибрали Genshin Impact з великим відкритим світом і деталізованої графікою.

Інновації

За допомогою нейромережевого модуля Core ML в пристроях Apple, додаток NaadSadhana допомагає музикантам розуміти помилки під час виконання вокалу.

Серед ігор інноваційною назвали League of Legends: Wild Rift, в якій розробники змогли акуратно перенести на мобільні пристрої геймплей з комп’ютерів.

Радість і веселощі

Кращим додатком для розваги дітей вибрали Pok Pok Playroom, який допомагає їм розвивати творчі здібності і експериментувати.

Найбільш захоплюючою грою обрали Little Orpheus – це платформер з цікавим сюжетом і зручними елементами управління.

Інклюзивність

Переможці в цій номінації змогли створити додатки, однаково зручні і корисні для людей різного походження, що володіють різними можливостями і що говорять на різних мовах. Кращим вибрали Voice Dream Reader – він вміє читати текст вголос практично з будь-якого джерела, включаючи PDF-файли.

Гра HoloVista підтримує безліч функцій універсального доступу, в тому числі різні види рухів для управління, розміри шрифту, контрастність тексту і інтенсивність звукових і візуальних ефектів.

Переможці конкурсу отримають безкоштовний софт від Apple, який допоможе розвивати свої проєкти і створювати нові додатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.