Чи справді заряджати смартфон вночі небезпечно?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка телефонів, а саме питання правильного заряджання смартфонів, цікавить багатьох. Особливо враховуючи те, що міфів в даному питанні є достатньо. Зараз ми розглянемо один із міфів та спробуємо вияснити правда це чи ні. Отже, чи можна ставити смартфон на зарядку на всю ніч, наскільки це шкідливо?

Почнемо з того, що практично усі міфи стосовно зарядки смартфонів перенеслись до нас ще з часів використання звичайних кнопкових телефонів. Проте усе міняється, і порівнювати роботу кнопкових телефонів та смартфонів некоректно. Стосовно акумуляторів, то колись телефони справді потребували застосування певних правил зарядки і ставити їх заряджати на всю ніч також не рекомендувалось. А ще такі телефони перед першим використанням потрібно було зарядити та розрядити декілька раз, що позитивно впливало на роботу акумулятора.

Щодо смартфонів, то сьогодні вони обладнані спеціальними контролерами, які здатні вберегти акумулятор під перезарядки та автоматично припиняють подачу струму, якщо акумулятор досяг зарядки на 100%. Тобто ніякої шкоди такий тип заряду не несе, але при одній умові – ви використовуєте оригінальний зарядний пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тобто даний міф є неправдивим. А от якщо ви хочете зберегти акумулятор свого смартфона максимально довго в хорошому стані, то тут варто дотримуватись певних рекомендацій і основна звучить так: «Не розряджайте смартфон до позначки 0%. Краще почати його підзарядку не менше, ніж на 25%».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.