Названо причини, чому рекомендується на ніч вимикати інтернет на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Враховуючи те, що останнім часом все більше українців стали активними користувачами соціальних мереж, месенджерів, та й інтернету в цілом, логічно, що на більшості смартфонів ввімкнений мобільний інтернет або Wi-Fi. Зараз же буде названо причини, чому рекомендується на ніч вимикати інтернет на смартфоні. Причини можуть бути цілком очевидними, але мало хто на них звертає увагу.

Заощадження енергії акумулятора

Якщо ви власник смартфона не перший рік, то могли звернути увагу на те, що під час використання інтернету, заряд акумулятора стрімко падає. Причина тут не так в тому, що ви серфите інтернет, як в самому використанні інтернету. Та сама ситуація відбувається (хоч і повільніше) і коли на вашому смартфоні ввімкнений інтернет, але ви ним не користуєтеся. Найбільше це стосується активного 4G, оскільки він ненаситно споживає заряд акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трафік

Ця причина схожа до попередньої. Можливо у вас траплялася ситуація, коли ви користувалися мобільним інтернетом досить мало, а тарифні ГБ все рівно закінчилися. Причиною тут є оновлення додатків і тому подібне. Навіть коли ви не користуєтеся месенджерами, соцмережами або іншими додатками, вони все рівно працюють в фоновому режимі і споживають ваші МБ або ГБ для оновлень, передачі даних на сервера і тому подібне. Вимикаючи інтернет (мобільний) на смартфоні ви істотно заощаджуєте свої тарифні ГБ і дозволяєте оновлення тільки через Wi-Fi.

Безпека вашого смартфона

Напевно це найважливіша причина, оскільки при ввімкненому смартфоні зловмисники, за допомогою шкідливого програмного забезпечення можуть отримувати доступ до вашого смартфона, заражати смартфон вірусами та викрадати ваші персональні дані. Хакерам найкраще здійснювати це все тоді, коли ви не використовуєте свій смартфон, але інтернет на ньому ввімкнений.

Як бачите, всі ці причини цілком очевидні та відомі всім, але дотримуватися їх ніхто не планує, а це може негативно відобразитися на вашій безпеці та безпеці вашого смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.