Названо сміття на смартфоні, яке необхідно видаляти щомісяця

Більшість українців користуються смартфонами, які з часом можуть вповільнюватися в роботі, їм може не вистачати вільного простору, починають швидко розряджатися і тому подібне. В більшості випадків, причиною цього стає те, що ваш смартфон просто засмічений різноманітними файлами, які не дозволяють смартфону працювати коректно. Зараз же буде названо сміття на смартфоні, яке необхідно видаляти щомісяця.

Найперше рекомендується видаляти додатки, які рідко використовуються. Для прикладу, якщо на вашому смартфоні понад 30 додатків, а використовуєте ви тільки 10, то решта 20 тільки займають вільний простір на смартфоні, та ще й вповільнюють його і виснажуть зайвий раз акумулятор.

Хмарні сервіси, а саме синхронізація вашого смартфона з ними. Зберігати файли в хмарі дійсно корисно, оскільки ви не навантажуєте свій смартфон зайвий раз, та й вільного простору дещо більше. Проблемою тут є саме синхронізація з хмарою та платні послуги. Якщо ви зберігаєте в хмарі велику кількість файлів, то при кожному зверненні до хмари ваш смартфон витрачає зайву енергію, що негативно відобразиться як на акумуляторі так і на використанні інтернет трафіку. Рекомендується зберігати в хмарі невелику кількість файлів, щоб мінімізувати звернення смартфона до неї. Також ви заощадите серйозну суму, якщо кількість ваших файлів не буде використовувати більше хмарного простору, як це включає безкоштовний план.

Також рекомендується стабільно завершувати роботу додатків, які стабільно працюють в фоновому режимі. Такі додатки весь час використовують ресурси смартфона, виснажують акумулятор та ще використовують інтернет трафік. По можливості, забороняйте додаткам працювати в фоновому режимі.

Push-повідомлення

Push-повідомлення напевно одне з найбільших проблем сучасних смартфонів та додатків, оскільки вони весь час змушують смартфон “прокидатися”, звертаючись до мережі, для оновлення статусу додатків, показу нових повідомлень і тому подібного. Це така річ, яку треба максимально мінімізувати на своєму смартфоні.

Файли з месенджерів

Месенджери займають найбільше вільно простору на вашому смартфоні, оскільки зберігають на ньому всі документи та файли. Рекомендується щомісяця робити перевірку зайнятого простору на вашому смартфоні месенджерами та видаляти всі зайві файли, які вони зберегли. Все що вам може стати в нагоді, рекомендується зберігати на ПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.