Названо основні поради для продовження терміну служби акумулятора на вашому смартфоні

Всі ми рано чи пізно змінюємо свій старий смартфон на більш новий і причин на це цілком достатньо, починаючи із зовнішнього вигляду і закінчуючи слабкими технічними характеристиками. В більшості випадків, коли ми купуємо новий смартфон, або ж інший пристрій, ми очікуємо, що він відпрацює щонайменше 3-4 роки, але на практиці виходить, що до такого віку мало які смартфони “виживають”. Найпопулярніша причина, через яку змінюють свій старий смартфон — акумулятор, а саме його автономність, якої не вистачає навіть на 1 день активного користування. Проблема з акумуляторами поширена у всіх пристроях, де вони використовуються. Зараз же буде названо основні поради для продовження терміну служби акумулятора.

Проблеми з акумулятором найчастіше з’являються через велику кількість циклів зарядки-розрядки смартфона. Для прикладу, якщо ваш смартфон пройде близько 600 таких циклів, то він втратить в своїй ємності близько 15 %. Тобто, якщо ваш акумулятор ємністю 4000 мАг, то після 600 циклів його ємність буде на рівні близько 3200 — 3400 мАг. Помітите ви втрати саме на автономності. Якщо раніше вам вистачало батареї більше ніж на добу, то зараз заряду буде вистачати максимум на 1 добу. Стосовно рекомендацій, то не розряджайте свій смартфон повністю, та не заряджайте його до 100%. Також не заряджайте смартфон тоді, коли заряду не менше, ніж на половину, оскільки після кожного заряджання витрачаються цикли.

Наступною причиною швидкого скорочення терміну служби акумулятора є температура, при якій використовується смартфон. Надзвичайно високі та низькі температури істотно скорочують термін служби акумулятора. Як запевняють всі виробники акумуляторів, оптимальна температура, при якій рекомендується користуватися смартфоном, не менше 16° C і не більше 22° C. Зрозуміло, що цих вимог мало хто дотримується, оскільки при таких температурах смартфон можна було б використовувати тільки ранньою весною і пізньою осінню. В даному випадку, рекомендовано максимально уникати таких температур і тим більше не залишати смартфон на відкритому сонці, або піддавати його заморозкам.

Остання причина, яка скоротить вік вашому акумулятору — вік самого акумулятора. Вже давно відомо, що літій-іонні акумулятори мають свій термін придатності і вплинути на це вкрай важко. При активному користуванні смартфоном, відповідно частими зарядками і розрядками, термін експлуатації (для комфортного використання) буде не більше 6 років (в більшості випадків). Якщо ви, з якихось причин, бажаєте законсервувати свій смартфон та його акумулятор, рекомендується зарядити його близько 50-60% і зберігати при кімнатній температурі, тобто не більше 22° C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.