Названо головні чинники, через які гальмує ваш смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На практиці вже давно перевірено, що кожен смартфон через деякий час вповільнюється і від цього ніяк не вийде вберегтися. Єдине, що можна зробити, так це максимально продовжити адекватну його поведінку і це тільки при умові, що ви будете доглядати за своїм смартфоном як зовнішньо, так і внутрішньо. Щоб добре зрозуміти причини такої поведінки, буде названо головні чинники, через які гальмує ваш смартфон.

Кеш додатків

Напевно найпопулярніша причина, через яку повільно працює смартфон. Всі додатки, які ви використовуєте на смартфоні, зберігають тимчасові файли (кеш). Відповідно, чим довше та частіше ви користуєтесь певним додатком, тим більше накопичується цього кешу. З часом кеш починає займати настільки багато місця, що вповільнює роботу як додатку, так і самого смартфона. Кеш рекомендується періодично очищати. Для цього необхідно перейти в налаштування додатку та в розділі “Кеш” натиснути “Очистити”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фонові додатки

Ще одна популярна причина гальмування смартфона, це робота додатків у фоновому режимі. Це стосується тих випадків, коли після завершення роботи з додатком ви не закрили його, а згорнули. Також деякі додатки працюють в фоновому режимі навіть без участі власника смартфона. В такому випадку вони передають зібрану інформацію на сервери компанії розробника додатку. Коли додатки працюють в фоні, то вони навантажують процесор смартфона, виснажують акумулятор та й взагалі навантажують всю систему смартфона. Щоб вирішити цю проблему, необхідно заборонити додаткам працювати в фоновому режимі.

“Важкі” додатки

В даному випадку ситуація схожа з попередньою, а саме надмірне навантаження на процесор та систему смартфона. До важких додатків можна віднести як мобільні ігри на максимальних налаштуваннях, так і додатки іншого типу, яким для комфортної роботи необхідно займати більшу частину оперативної пам’яті. При можливості, старайтеся уникати таких додатків, особливо в тих випадках, коли у вас мала кількість оперативної пам’яті на смартфоні.

Обмежена кількість пам’яті

В даному випадку мова йде як про оперативну пам’ять, так і про внутрішню пам’ять. Відсутність вільної пам’яті зразу відобразиться на швидкості роботи смартфона, на швидкості відгуку екрана і тому подібного. Рекомендація тут досить проста — не запускайте одночасно багато додатків (не навантажуйте оперативну пам’ять) і періодично проводьте очищення внутрішнього сховища від сміття.

Непотрібні додатки

Досить в багатьох власників смартфонів можна знайти велику кількість додатків, які не приносять ніякої користі, а тільки засмічують його, вповільнюють його і навіть можуть заразити його шкідливим програмним забезпеченням. До таких додатків можна віднести різноманітні Оптимізатори, Прискорювачі, Рентгени, Сканери штрих-кодів і тому подібне. Видаляйте такі додатки, оскільки користі від них нема взагалі.

Шкідливі додатки

Ще одною з причин неочікуваного вповільнення смартфона стають шкідливі додатки. Зазвичай, шкідливі не так додатки, як віруси, які вони розповсюджують. Якщо раніше ваш смартфон працював нормально, а в один день почав гальмувати і поводитися дивно, то варто скористатися антивірусною програмою та перевірити смартфон на наявність вірусів.

Бюджетний смартфон

Це одна з основних причин повільної роботи смартфона. Причина очевидна — мало внутрішньої пам’яті і мало оперативної. В даному випадку допоможе тільки заміна смартфона на більш потужний, хоча з наявністю більшої кількості оперативної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.