Названо шкідливі звички, які вбивають ваш ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі ПК постійно скаржаться на поломку своїх пристроїв, стверджуючи в сервісі, що купили несправний ноутбук. Від фахівців вони отримують одну і ту ж відповідь – неправильна експлуатація. Читайте далі про шкідливі звички роботи за ноутбуком, які 100% вб’ють ваш особистий комп’ютер.

Робота тільки на батареї

Батарея в ноутбуці – запасне джерело живлення. Коли її рівень опускається до 20%, ноутбук необхідно підключати до електромережі. Вона просто не призначена для постійної роботи. Таким чином, можна запобігти поломці ноутбука.

Пристрій на м’якій поверхні

Ноутбук виділяє багато тепла. Коли він стоїть на твердій поверхні, його вентиляційні отвори відкриті і вільно пропускають потоки повітря. Але при установці пристрою на м’яку поверхню, отвори перекриваються і повітря в ноутбук не надходить. Це призведе до перегріву ноутбука.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перекриття повітря

Ця шкідлива звичка тісно пов’язана з попередньою. Користувачі в першу чергу думають про зручність, вибираючи місце для установки ноутбука. І вони рідко замислюються про правильність його розміщення. Найпоширенішою проблемою є закрита вентиляція корпусу.

Через заблоковані кулери ноутбук не може охолоджувати плати і чіпи, що призводить до їх перегріву. В результаті порушується робота самого девайса. Він починає гальмувати і може зовсім вийти з ладу.

Підняття ноутбука за дисплей

Багато користувачів переносять відкритий ноутбук, піднімаючи його за кришку. Робити цього не слід. По-перше, так можна пошкодити петлі, які скріплюють верхню частину ноутбука з нижньою. По-друге, можна стиснути матрицю ноутбука пальцями, ризикуючи привести екран в неробочий стан.

Закриття кришки ноутбука з хлопком

Ляскаючи кришкою, є ризик зламати вищезгадані петлі, а ще можна просто розбити екран.

Розряджена до нуля батарея

В інтернеті гуляє багато міфів про те, як продовжити термін служби акумулятора ноутбука. Найпоширеніший з них про те, що періодично потрібно розряджати батарею пристрою до нуля, а потім знову заряджати її.

Ігнорування сервісного обслуговування

Довгострокова служба вашого ноутбука вимагає регулярної перевірки. Вентилятори (кулери) рано чи пізно почнуть крутитися з натугою – це можна буде зрозуміти по звуку, який гарантовано буде голосніше, ніж раніше.

Якщо є гарантія – сміливо звертайтеся до фахівців. Якщо ж ні, то постарайтеся знайти час і кошти на перевірку ноутбука, так як ремонт може обійтися вам в рази дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.