Названо найбільшу помилку власників смартфонів, через яку вони вбивають акумулятор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість власників смартфонів “пережили” період кнопкових телефонів і добре пам’ятають, що їх після покупки необхідно було заряджати до 100% і розряджати до 0. Причиною було те, що в кнопкових телефонах використовувалися нікель-кремнієві акумулятори, а в смартфонах використовувалася спеціальна “пам’ять”, яка запам’ятовувала коли смартфон заряджений та розряджений повністю.

Сучасні смартфони позбавлені таких проблем і принцип роботи літій-іонних акумуляторів дещо відрізняється від попередників. Сучасні смартфони не рекомендується розряджати до нуля, оскільки після кожної такої розрядки, акумулятор починає втрачати в своєму об’ємі. Спочатку це не буде відчуватися, оскільки на екрані смартфона і далі буде відображатися повний заряд у вигляді 100 %, але через пів року — рік такого заряджання та розряджання, ви помітите, що автономності смартфона вистачає все менше і менше. Для прикладу, якщо раніше акумулятора вистачало на добу, то зараз уже вистачатиме на 20-22 години.

Причиною такої втрати заряду є те, що літій — іонні акумулятори складаються з тисяч відділів з електролітом, які розділені між собою за допомогою алюмінієвої або мідної фольги. Коли ви розряджаєте смартфон повністю, заряд всередині акумулятора може опуститися до такого критичного рівня, що після початку зарядки деякі з цих секторів можуть просто перестати заряджатися. Таким чином, кожна втрата такого сектору, відображається на автономності вашого смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даному випадку, сучасні смартфони обладнані спеціальним захистом від повного розряду акумулятора, але й вони не можуть 100% гарантувати, що при повній розрядці якийсь сектор із електролітами не вийде з ладу.

Ще одна поширена помилка, це намагатися ввімкнути смартфон, який повністю розрядився. Таким чином, ви ще більше вбиваєте акумулятор свого смартфона, оскільки ви намагаєтеся його реанімувати при критичному заряді.

Щоб уникнути таких помилок у користуванні смартфоном та продовжити термін його експлуатації, рекомендується використовувати смартфон до тих пір, поки заряд не знизився до 20-30%. Також рекомендується заряджати смартфон до 90-95%. Виконуючи ці елементарні поради, ви зможете більше часу насолоджуватися користуванням свого смартфона і не заряджати його по декілька разів в день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.