Перераховано правила зарядки смартфонів

Експерти не радять заряджати смартфон вище рівня 90 відсотків.

Виробники гаджетів – не тільки ноутбуків, але і смартфонів – комплектують сучасні пристрої літійіoнними або літійполімерними aккyмyлятopaми. На відміну від застарілих зразків нові здатні заряджатися швидше і довше тримати заряд. Однак для продовження терміну експлуатації девайса потрібно знати правила коректної зарядки.

Виробники не рекомендують розряджати батарею смартфона нижче 40 відсотків і заряджати вище 90 відсотків рівня батареї. Зарядка на 100 відсотків не збільшує термін життя телефону, тому гаджети не радять залишати на зарядку вночі. Схожі правила фахівці перерахували і щодо ноутбуків.

Також автори заспокоїли користувачів смартфонів і ноутбуків, відмітивши, що сучасні пристрої здатні регулювати силу струму, щоподається на батарею. При досягненні показника в 90 відсотків потужність зарядки знижується, щоб знизити ймовірність виходу акумулятора з ладу. Також нові девайси не потрібно кілька разів заряджати і розряджати перед використанням – популярна раніше рекомендація тепер не є актуальною.

У разі якщо гаджет тривалий час лежить без діла, є сенс «законсервувати» пристрій. Для цього потрібно спершу зарядити батарею телефону або ноутбука хоча б наполовину і вимкнути його. «Не давайте йому перегріватися і переохолоджуватися. Не зберігайте біля батареї, плити, на балконі. Тримайте подалі від прямих сонячних променів », – зазначили автори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.