Статті

Враження від iPhone 12 Pro Max через 4 місяці: плюси і мінуси

Share

Щось давно не ділився враженнями про iPhone 12 Pro Max. Напевно, тому, що все влаштовувало, а розповідь з пари пропозицій – вже не оригінально, було у мене таке.

Але якщо міцно так задуматися, то за чотири місяці все-таки набралося, чим поділитися. Останнім часом у мене виходили в основному великі статті, тому постараюся максимально коротко.

Для довідки – користуватися iPhone 12 Pro Max я почав в листопаді 2020 року . Срібляста модель, більшу частину часу в чохлі. На роботі знімаю, бо все одно він або в руках, або на столі лежить. Скло не клеїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Час роботи – не гірше iPhone 11 Pro Max

Pro Max як і раніше в «топі» автономності. Зменшення ємності акумулятора при збільшенні діагоналі дисплея якщо і вплинули на час роботи, то зовсім непомітно. Цим моментом задоволений повністю.

За ці чотири місяці ще не було ситуації, щоб я зняв айфон з зарядки вранці і поставив його вирядженим до вечора. Неодноразово мені вистачало заряду на два повних дні ( 48 годин ) використання без обмежень.

Бувають дні, коли екран (і сам iPhone) працює по 9 і навіть 10 годин. І нічого, можна навіть на ніч забути поставити, і більшу частину наступного дня залишатися на зв’язку.

У мене змішаний ритм використання айфона. Користуюся всім підряд, але майже не граю в ігри. Досить часто стрімлю відео, і в такому режимі заряд тане разюче повільно – оптимізацію процесора під ці завдання складно не помітити.

Другим пристроєм зараз ношу iPhone 12 mini , завдяки чому різниця в тривалості роботи малого і великого айфона у мене завжди на виду.

Єдине, що взагалі здатне погасити акумулятор iPhone 12 Pro Max швидше, ніж за робочий день – це запис відео в 4K HDR на 60 кадрів / сек, а також сам додаток Камера в режимі видошукача. Дивного в цьому мало, така ж історія була і з iPhone 11 Pro Max . Спасибі хоч на тому, що запуск самої Камери більше не призводить до вивантаження всіх додатків з оперативної пам’яті.

2. Продуктивність очікувано відмінна, але є але…

У 99% випадків iPhone 12 Pro Max багаторазово перевищує мої потреби і очікування продуктивності від смартфона. Що логічно. Флагман через чотири місяці інакше поводитися не буде.

Особливо вражає, як легко і невимушено A14 Bionic монтує, редагує і експортує відео 4K HDR з власної камери. Ніби я фотографію відредагував – секунди дві-три порендеріл і все, готово.

iOS 14 (підкреслю: особисто у мене ) працює відмінно, швидко і безглючная. Мав ізольовані претензії, але після низки апдейтів все знову добре. І на цьому можна було б закінчити. Але …

Або мені здається, або iPhone 12 Pro Max занадто агресивно троттлітся. Тобто знижує продуктивність при високому нагріванні. Найсильніше це помітно, якщо запустити щось графічно важке: наприклад, гру Genshin Impact .

Кілька хвилин, від трьох до п’ятнадцяти, все «літає», але одночасно з цим сильно розігрівається. Без чохла стає некомфортно тримати. Потім – бац – FPS зрубає майже наполовину, плюс знижується максимальна яскравість екрану. Тобто активується жорсткий троттлінг. І в такому вигляді все залишиться до закриття гри і охолодження корпусу.

Це повторюється і в деяких інших «важких» іграх. Є у мене припущення, що корпус iPhone 12 неспроможний так само ефективно розсіювати тепло від A14 Bionic під піковими навантаженнями, як це було з A13 Bionic і iPhone 11 Pro Max. Стверджувати нічого не буду, але вирішив протестувати глибше пізніше, в окремій статті.

3. Камера просто чудо. Нічний режим – тепер реально нічний

Apple рухається правильним шляхом за частиною камер в смартфонах. Коли я прокручую в iCloud фотографії, зроблені в різні роки, то легко визначаю, в який момент я оновлював сам девайс.

Між X і 12 Pro Max величезна прірва. А ось між флагманом і 11 Pro Max поліпшення видно швидше за вечірнім кадрам, портретні фото (LiDAR!) І просто знімкам з людьми по центру. Всі вони краще виходять на 12 Pro Max.

Збільшений в iPhone 12 Pro Max розмір матриці дає про себе знати в умовах неідеального освітлення , далекого від непроглядній темряви. Він і деталі краще «дістає», і сам Нічний режим пропонує активувати набагато рідше, ніж, скажімо, iPhone 12 mini і тим більше iPhone 11 Pro Max.

Помітив, що оновлений алгоритм постобробки Smart HDR дає найкращі результати в кадрах з людьми. Нерідко зробиш фотку людини або тварини , дивишся потім і розумієш: можна ось прямо так роздрукувати або викласти, нічого не чіпаючи. Вона начебто вже оброблена, аж до одягу (вовни) і особи (морди).

За камері є, куди прагнути. Потрібен хоча б п’ятикратний оптичний зум в телефото-об’єктиві, це вже однозначно. Apple варто зайнятися його поліпшенням і, як мені здається, хоча б підвищити светосилу (у «телевика» 12 Pro Max вона гірше, ніж у просто 12 Pro ). До нової мінімальної фокусної відстані (воно збільшилося в порівнянні з iPhone 11 Pro Max!) Теж довелося звикати.

Зате iPhone 12 Pro Max залишає всіх далеко позаду за якістю запису відео. Це взагалі космос серед смартфонів, а решта в порівнянні ще до орбіти не дісталися.

Інші дрібниці, якими хочу поділитися

В цілому хочу похвалити корпус. Дуже подобається, як виглядає вся лінійка iPhone 12. Плоскі грані рулять.

Особливо це стосується фронтального скла. Нехай 2,5D-закруглення дисплеїв по краях залишиться в минулому. У 2014-му році це було прикольно, спасибі, а тепер нехай завжди залишається так, як в iPhone 12.

За якістю прийому сигналу, передачі голосу, динаміків і іншим «телефонним» функцій ніяких питань не виникло. Все відмінно. Різниці з iPhone 11 Pro Max я не помічав навіть тоді, коли використовував актуальний і минулий флагмани одночасно.

Нуль питань і до дисплея. Від його збільшення великого виграшу немає, влазить буквально дві-три додаткових рядки тексту. Але різниця все одно відчувається, якщо у вас в доступі є Xs Max або 11 Pro Max. Бачив ізольовані скарги на моделі з «зеленці» і якісь програмні баги з яскравістю. У мене подібного не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024

    Названі головні недоліки сучасних смартфонів, які багато хто вважає за переваги

    Сьогодні в смартфонах з'являються нові і нові функції. Але іноді вони можуть нашкодити. Екрани з…

    03.05.2024

    Apple дозволить альтернативні магазини програм для iPad

    30 квітня Євросоюз повідомив про свої плани прирівняти iPadOS (операційна система для iPad) та iOS,…

    03.05.2024

    Новий витік інформації про камери, чіпсет і акумулятор Sony Xperia 1 VI

    Очікується, що компанія Sony представить флагманський смартфон Xperia 1 VI на своєму заході 17 травня.…

    03.05.2024

    Нова колонка Apple знову засвітилася на шпигунських фотках

    Пілот Формули-1 Даніель Ріккардо з'явився на публіці з ще не представленою портативною колонкою Beats Pill,…

    03.05.2024