Враження від iPhone 12 Pro Max через 4 місяці: плюси і мінуси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щось давно не ділився враженнями про iPhone 12 Pro Max. Напевно, тому, що все влаштовувало, а розповідь з пари пропозицій – вже не оригінально, було у мене таке.

Але якщо міцно так задуматися, то за чотири місяці все-таки набралося, чим поділитися. Останнім часом у мене виходили в основному великі статті, тому постараюся максимально коротко.

Для довідки – користуватися iPhone 12 Pro Max я почав в листопаді 2020 року . Срібляста модель, більшу частину часу в чохлі. На роботі знімаю, бо все одно він або в руках, або на столі лежить. Скло не клеїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Час роботи – не гірше iPhone 11 Pro Max

Pro Max як і раніше в «топі» автономності. Зменшення ємності акумулятора при збільшенні діагоналі дисплея якщо і вплинули на час роботи, то зовсім непомітно. Цим моментом задоволений повністю.

За ці чотири місяці ще не було ситуації, щоб я зняв айфон з зарядки вранці і поставив його вирядженим до вечора. Неодноразово мені вистачало заряду на два повних дні ( 48 годин ) використання без обмежень.

Бувають дні, коли екран (і сам iPhone) працює по 9 і навіть 10 годин. І нічого, можна навіть на ніч забути поставити, і більшу частину наступного дня залишатися на зв’язку.

У мене змішаний ритм використання айфона. Користуюся всім підряд, але майже не граю в ігри. Досить часто стрімлю відео, і в такому режимі заряд тане разюче повільно – оптимізацію процесора під ці завдання складно не помітити.

Другим пристроєм зараз ношу iPhone 12 mini , завдяки чому різниця в тривалості роботи малого і великого айфона у мене завжди на виду.

Єдине, що взагалі здатне погасити акумулятор iPhone 12 Pro Max швидше, ніж за робочий день – це запис відео в 4K HDR на 60 кадрів / сек, а також сам додаток Камера в режимі видошукача. Дивного в цьому мало, така ж історія була і з iPhone 11 Pro Max . Спасибі хоч на тому, що запуск самої Камери більше не призводить до вивантаження всіх додатків з оперативної пам’яті.

2. Продуктивність очікувано відмінна, але є але…

У 99% випадків iPhone 12 Pro Max багаторазово перевищує мої потреби і очікування продуктивності від смартфона. Що логічно. Флагман через чотири місяці інакше поводитися не буде.

Особливо вражає, як легко і невимушено A14 Bionic монтує, редагує і експортує відео 4K HDR з власної камери. Ніби я фотографію відредагував – секунди дві-три порендеріл і все, готово.

iOS 14 (підкреслю: особисто у мене ) працює відмінно, швидко і безглючная. Мав ізольовані претензії, але після низки апдейтів все знову добре. І на цьому можна було б закінчити. Але …

Або мені здається, або iPhone 12 Pro Max занадто агресивно троттлітся. Тобто знижує продуктивність при високому нагріванні. Найсильніше це помітно, якщо запустити щось графічно важке: наприклад, гру Genshin Impact .

Кілька хвилин, від трьох до п’ятнадцяти, все «літає», але одночасно з цим сильно розігрівається. Без чохла стає некомфортно тримати. Потім – бац – FPS зрубає майже наполовину, плюс знижується максимальна яскравість екрану. Тобто активується жорсткий троттлінг. І в такому вигляді все залишиться до закриття гри і охолодження корпусу.

Це повторюється і в деяких інших «важких» іграх. Є у мене припущення, що корпус iPhone 12 неспроможний так само ефективно розсіювати тепло від A14 Bionic під піковими навантаженнями, як це було з A13 Bionic і iPhone 11 Pro Max. Стверджувати нічого не буду, але вирішив протестувати глибше пізніше, в окремій статті.

3. Камера просто чудо. Нічний режим – тепер реально нічний

Apple рухається правильним шляхом за частиною камер в смартфонах. Коли я прокручую в iCloud фотографії, зроблені в різні роки, то легко визначаю, в який момент я оновлював сам девайс.

Між X і 12 Pro Max величезна прірва. А ось між флагманом і 11 Pro Max поліпшення видно швидше за вечірнім кадрам, портретні фото (LiDAR!) І просто знімкам з людьми по центру. Всі вони краще виходять на 12 Pro Max.

Збільшений в iPhone 12 Pro Max розмір матриці дає про себе знати в умовах неідеального освітлення , далекого від непроглядній темряви. Він і деталі краще «дістає», і сам Нічний режим пропонує активувати набагато рідше, ніж, скажімо, iPhone 12 mini і тим більше iPhone 11 Pro Max.

Помітив, що оновлений алгоритм постобробки Smart HDR дає найкращі результати в кадрах з людьми. Нерідко зробиш фотку людини або тварини , дивишся потім і розумієш: можна ось прямо так роздрукувати або викласти, нічого не чіпаючи. Вона начебто вже оброблена, аж до одягу (вовни) і особи (морди).

За камері є, куди прагнути. Потрібен хоча б п’ятикратний оптичний зум в телефото-об’єктиві, це вже однозначно. Apple варто зайнятися його поліпшенням і, як мені здається, хоча б підвищити светосилу (у «телевика» 12 Pro Max вона гірше, ніж у просто 12 Pro ). До нової мінімальної фокусної відстані (воно збільшилося в порівнянні з iPhone 11 Pro Max!) Теж довелося звикати.

Зате iPhone 12 Pro Max залишає всіх далеко позаду за якістю запису відео. Це взагалі космос серед смартфонів, а решта в порівнянні ще до орбіти не дісталися.

Інші дрібниці, якими хочу поділитися

В цілому хочу похвалити корпус. Дуже подобається, як виглядає вся лінійка iPhone 12. Плоскі грані рулять.

Особливо це стосується фронтального скла. Нехай 2,5D-закруглення дисплеїв по краях залишиться в минулому. У 2014-му році це було прикольно, спасибі, а тепер нехай завжди залишається так, як в iPhone 12.

За якістю прийому сигналу, передачі голосу, динаміків і іншим «телефонним» функцій ніяких питань не виникло. Все відмінно. Різниці з iPhone 11 Pro Max я не помічав навіть тоді, коли використовував актуальний і минулий флагмани одночасно.

Нуль питань і до дисплея. Від його збільшення великого виграшу немає, влазить буквально дві-три додаткових рядки тексту. Але різниця все одно відчувається, якщо у вас в доступі є Xs Max або 11 Pro Max. Бачив ізольовані скарги на моделі з «зеленці» і якісь програмні баги з яскравістю. У мене подібного не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.