Як вибрати якісний вживаний смартфон?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наших реаліях не завжди вважається вигідним рішенням придбання нового телефонного апарату. Часом в такому смартфоні можуть бути заводські поломки, які потрібно ремонтувати за свій рахунок у майстри. Звичайно ж, дається гарантія на рік на будь-який телефон і вона діє протягом одного року, але запасну частину, як чесно попереджають продавці, потрібно чекати протягом року з Китаю!

Від таких проблем можна відразу позбутися, якщо придбати для власного користування цілком якісний старий смартфон, який справним чином працював у колишнього господаря і впевнено пропрацює ще довго у нового.

Пошук робочого телефонного апарату краще починати з екрану. Якщо на ньому раптом є подряпини, то нічого страшного, якщо функціональна складова телефону знаходиться в штатному рівні. Але коли можна спостерігати глибокі тріщини, то краще відразу відмовитися від такої покупки, оскільки заміна екрану у грамотного майстра коштує відчутно дорого. При наявності глибоких подряпин можна з легкістю зажадати більшу знижку від продавця, аргументуючи власні слова тим фактом, що зовнішній вигляд всього телефонного апарату знаходиться на зниженому рівні. Або доведеться замінювати екран. І в такому телефоні можуть працювати обмежена кількість функцій. Звичайно, телефон перевернути і користуватися далі, але це виявиться незручним справою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як бути, якщо є серйозні сумніви з частини пропонованого екрану. У цьому випадку на флешці має сенс мати програму у вигляді Display Tester. І можна з точністю визначати не тільки браковані пікселі, але чи побував апарат у воді. Навіть короткий проміжок часу!

Також можна використовувати і іншу корисну програмку в вигляді Phone Tester, яка здатна оперативним чином перевірити будь-які сенсори – від акселерометра і до Wi-Fi. І далі аж до стан батарейній частини. Можна з легкістю дізнатися версію прошивки операційної системи, яка позначиться вкрай корисною для багатьох користувачів, оскільки користувач буде твердо знати – чи встановиться новий додаток на ОС Android чи ні.

Обов’язковим чином потрібно перевірити як мікрофон, так і гучномовець. Для цього потрібно лише зателефонувати з кимось і уважним чином прослухати голос. І потрібно перевіряти бездротової інтерфейс також ретельно – два телефонні апарати включаються, і з одного на інший зливається інформація за допомогою Wi-Fi і Bluetooth за допомогою вкрай зручною програми у вигляді ShareIt, яка завжди гарантує підвищену швидкість передачі даних.

Як бути з акумулятором телефону? 

Якщо телефон оснащений незнімною батареєю, то це зможе позначитися проблемою, так як замінювати батарейну частина апарату здатний тільки майстер своєї справи. Йому доведеться розкривати корпусні частину телефону за допомогою фена, видаляти зношену батарею і встановлювати нову. Вартість такої роботи відносно висока.

Але якщо пропонується в продаж апарат зі знімною батарей, то нічого страшного – старий акумулятор знімається власними силами і встановлюється новий.
Обов’язково потрібно подивитися і перевірити порт зарядки. Часом він має подряпини (варто згадати розповідь Конана Дойля з «Знака чотирьох» про годинник брата Ватсона) розхитується і остаточним чином виходить з ладу – телефон то погано заряджається, то швидко розряджається. І це може підказати одне – телефонний апарат одного разу «викупався» і порт зарядки отримав прогресуючу корозію.

Але якщо все в порядку, то даний порт можна зберігати, якщо користуватися не провідний технологією підключення, а особливим кабелем з магнітним контактом. І потрібно користуватися для зарядки тільки якісними шнурами, здатними підтримувати струм силою до 5 А і мати якісну оплетку у вигляді стали або силікону. В крайньому випадку заряджати телефон можна за допомогою бездротової станції вкрай швидко і цілком якісно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.