Pixel 5 через 4 місяці після виходу – варто купувати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Pixel з року в рік відображають бачення компанії Google щодо того, як має виглядати ідеальний Android-смартфон нашого часу, але завжди було щось, що змушувало зробити Pixel смартфоном “не для всіх”. Повертаючись ще до Pixel 2, не враховуючи моделей з індексом “a”, кожне покоління Pixel мало якусь відверто компромісну річ, і Pixel 5 у цьому плані не став винятком. Пройшло вже більше 4 місяців з моменту виходу цього смартфона, тому варто розібратися в тому, варто чи не варто розглядати його, як варіант для покупки. 

Врахувавши успіх Pixel 3a та Pixel 4a, компанія Google вирішила, що смартфону не обов’язково мати флагманський чіпсет, щоб стати успішним. При цьому він повинен бути достатньо потужним, щоб користувачу було комфортно, але є багато інших речей, які людина потребує від смартфона – стабільність програмного забезпечення, хороша автономність та флагманська камера. Pixel 5 пропонує всі ці фішки, при цьому не будучи оснащеним найдорожчим чіпсетом свого часу. 

Слід звернути увагу на те, що для того, щоб смартфон був хорошим, йому недостатньо бути великим, мати рекордні показники у бенчмарках та коштувати більше 1000 доларів. Він повинен мати хороше програмне забезпечення, яке працює швидко та стабільно, а також працювати цілий день без додаткової зарядки. Зі всім цим Google Pixel 5 справляється ідеально.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 5 – це гібридний варіант між Pixel 4a та Pixel 4, який має хорошу енергоефективність та розміри Pixel 4a, при цьому маючи флагманські фішки та подвійну камеру, як Pixel 4. Pixel 5 у порівнянні з Pixel 5 отримав кращу автономність, підтримку роботи в мережах п’ятого покоління та реверсивну бездротову зарядку. Безумовно, смартфон не буде ідеальним варіантом для людей, які потребують флагманських характеристик, але для більшості людей це і не потрібно. 

Безумовно, Pixel 5 не можна назвати конкурентом Galaxy S21 Ultra чи iPhone 12 Pro Max, але, враховуючи його ціну, смартфон на це й не претендує. Модель скоріше є конкурентом Samsung Galaxy S20 FE та iPhone 12 mini, враховуючи, що у всіх трьох моделей ціна складає 699 доларів. Pixel 5 ідеальний у всіх характеристиках, окрім чіпсета, чого не можна сказати про Samsung Galaxy S20 FE та iPhone 12 mini, у яких кращі чіпсети, але у першого компроміс у вигляді камери, у другого – акумулятор, і тут вже треба вибирати те, що найкраще для вас. 

Pixel 5 має достатньо багато фішок, щоб стати вашим наступним смартфоном. Він легший та компактніший за більшість конкурентів, але має не найкращий на ринку чіпсет. Тим не менше, майже для всіх користувачів можливостей Snapdragon 765G буде достатньо. Модель оснащена флагманською камерою, клієнт якої зручний та простий у використанні. Також є флагманський дисплей, хороша автономність та багато інших флагманських фішок, які явно грають моделі на користь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.