Навзано топ-10 причин щоб придбати Samsung Galaxy S21

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Десятки нових смартфонів виходять щомісяця, тому вибір ідеального апарату перетворюється на справжнє випробування. Якщо важливо отримати телефон з актуальними технологіями, варто придивитися до флагманської серії Galaxy S21, продажі якої недавно стартували в Україні. Розповідаємо, про цікаві новинки Samsung.

Розміри для будь-якої руки

Сімейство Galaxy S21 зараз включає три пристрої. Базова модель – просто Galaxy S21 – володіє практично безрамковим 6,2-дюймовим екраном. Завдяки цьому смартфон вийшов компактним, він зручний навіть для витонченої жіночої руки.

Galaxy S21 + з 6,7-дюймовим дисплеєм підійде для тих, хто звик використовувати смартфон для ігор і відео. Цьому сприяє не тільки значна діагональ, але і збільшена ємність акумулятора (4800 мАг проти 4000 мАг в S21), що дозволить рідше підходити до розетки.

Нарешті, Galaxy S21 Ultra – найбільша і технічно просунута модель серії. Гаджет можна рекомендувати тим, кому важлива найкраща фотоначинка. Отримані знімки і відео комфортно переглядати і редагувати на 6,8-дюймовому екрані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продуманий дизайн

Хоча попереду нові телефони мало відрізняються від минулорічних, змін насправді більш ніж достатньо. Наприклад, у Galaxy S21 і Galaxy S21 + дисплей повністю плоский. А ось в Galaxy S21 Ultra вигнутий екран зберегли. Можливо, це зробили заради поліпшення ергономіки, оскільки апарат великий. У всіх моделях використовується загартоване скло Gorilla Glass Victus – краще, що сьогодні здатна запропонувати компанія Corning. У звичайному Galaxy S21 ззаду використовується посилений полікарбонат, який важко відрізнити від скла, але при цьому він в два рази легший. До того ж такий матеріал в деяких випадках практичніший.

Дизайн блоку основної камери повністю переробили. Він тепер виконаний з металу і продовжує бічну рамку. Виглядає оформлення свіжо, та ще й виділяє гаджети на тлі конкурентів. Крім того, так об’єктиви краще захищені від подряпин, якщо класти смартфони на стіл без чохла. Пристрої Samsung традиційно захищені від води за стандартом IP68, що підвищує шанси їх виживання в разі непередбачених ситуацій.

Кращі в індустрії дисплеї

Як відомо, корейський бренд виробляє одні з кращих екранів в індустрії. Зрозуміло, в свої флагмани компанія встановлює топові панелі. У новинках використовуються матриці Dynamic AMOLED X2. В апаратах S21 і S21 + максимальна яскравість становить 1300 ніт, роздільна здатність – 2400х1080 пікселів, а частота оновлення динамічно змінюється від 48 до 120 Гц, підлаштовуючись під відображається контент. В S21 Ultra максимальна яскравість досягає рекордних 1500 ніт, роздільна здатність становить 3200х1440 пікселів, а герцовка автоматично регулюється від 10 до 120 Гц.

Динамічна зміна частоти дозволяє завжди спостерігати Надплавні анімації і разом з тим економить заряд. Висока пікова яскравість гарантує, що навіть в сонячну погоду на екранах флагманів все буде чітко видно.

Ще одна особливість дисплеїв серії Galaxy S21 – захист очей із застосуванням ШІ-алгоритмів. Телефон протягом дня автоматично змінює рівень синього світла, знижуючи навантаження на зір користувача, але досягається це не на шкоду якості картинки.

Передовий процесор

Усередині всіх представників серії Galaxy S21 встановлений новітній процесор Exynos 2100, виконаний по передовому 5-нм техпроцесу. Чіп має ту ж архітектуру, що і Snapdragon 888 від Qualcomm, включаючи одне супер’ядро Cortex-X1. Наші і не тільки тести демонструють помітний приріст продуктивності і енергоефективності, якщо порівнювати з минулорічним Exynos 990 в телефонах Galaxy S20. Актуальні смартфони краще справляються з важкими завданнями на зразок гейминга і працюють при цьому трохи довше.

Важливо, що навіть в базових версіях флагманів є 128 ГБ вбудованої пам’яті для зберігання додатків, фотографій та інших даних. Якщо ж плануєте знімати багато відео в 4K або 8K, є модифікація Galaxy S21 Ultra на полтерабайта.

Все сімейство Galaxy S21 підтримує мережі п’ятого покоління, що може стати в нагоді в перспективі або в разі відвідування інших країн.

Exynos 2100 здатний виконувати до 26 трильйонів операцій в секунду

Камера без компромісів

Galaxy S21 Ultra пропонує найбільш просунутий набір камер на ринку. Основний модуль з сенсором на 108 Мп відтворює в 64 рази більше кольорів, видаючи покращений динамічний діапазон. Є можливість зйомки в HDR з 12-бітної глибиною кольору. Додаткову творчу свободу дає 12-мегапіксельний ультрашірік. Для роботи на значній дистанції передбачені дві телекамери по 10 Мп, що відповідають за 3- і 10-кратний оптичний зум. За рахунок їх спільної дії неважко отримати деталізований кадр навіть при 100-кратному наближенні. Всі камери, крім шірік, оснащені оптичною стабілізацією, а лазерний автофокус забезпечує прискорену фокусування, в тому числі при поганому освітленні.

Унікальні фішки для фотографів

У актуальних флагмани Samsung передбачено безліч унікальних функцій камери. Скажімо, «Мультикадр» дозволяє просто навести смартфон на об’єкт і натиснути кнопку спуску затвора. Після декількох секунд зйомки ви отримаєте кілька автоматично створених фотографій, анімацій і роликів з різними фільтрами і ефектами. Потім досить вибрати вподобані і тут же опублікувати в соцмережі.

Функція Zoom Lock допомагає при зйомці віддалених об’єктів на великому наближенні. Потрібно лише нерухомо потримати гаджет пару секунд, після чого зображення на екрані буквально застигне, забезпечивши чіткий кадр без розмиття. А під час запису відео в русі або при сильній трясці активується «Суперстабілізація», яка автоматично оптимізує 1080p-кліп зі швидкістю 30 або 60 кадрів в секунду.

Зліва режим суперстабілізаціі вимкнений, праворуч – включений

Пристрої Galaxy S21 – дебютні смартфони Samsung, що дозволяють знімати відео в 4K з частотою 60 fps на всі об’єктиви, включаючи Фронталки. У разі 8K-ролика варто скористатися функцією «Фото з 8K», щоб з відзнятого матеріалу витягнути деталізовані зображення.

Безпека понад усе

За швидке і безпечне розблокування Galaxy S21 відповідає підекранний сканер відбитків від Qualcomm . Він використовує ультразвук для зчитування малюнка на кінчику пальця. Його робоча площа, в порівнянні з аналогами з минулих флагманів Samsung, зросла на цілих 77%. За рахунок цього потрапляти по сенсора тепер помітно простіше. Швидкість його спрацьовування збільшилася на 50%.

Додаткову збереження особистих даних дає фірмова платформа Knox Vault. Вона функціонує на рівні процесора і надає окреме зашифроване простір із захистом від несанкціонованого доступу. Перед відправкою фото і відео можна видалити метадані про місце зйомки, а функція Private Share дозволяє налаштувати, кому і як довго буде доступний посилається контент.

S Pen – аксесуар, який не має аналогів

S21 Ultra – перша модель серії Galaxy S з підтримкою електронного пера S Pen, доступного раніше тільки для Note-пристроїв. Для цього екран гаджета створили у співпраці з компанією Wacom. За допомогою стилуса зручно малювати, залишати рукописні замітки, редагування фотографій і відео, підписувати документи в електронному вигляді. У випадку з S Pen Pro додатково можна дистанційно керувати апаратом, робити фото та перемикати слайди під час презентації.

Не смартфоном єдиним

Корейський IT-гігант активно розвиває власну екосистему. Володар кількох пристроїв Galaxy отримує різні переваги. Так, власники нових бездротових навушників Galaxy Buds Pro можуть використовувати їх в якості додаткового мікрофона при зйомці відео на флагмани S21. Телефон фіксує оточуючі звуки, а TWS-вкладиші – голос людини в кадрі. Якщо дивитися контент на планшеті Galaxy, можна відразу відповісти на вхідний дзвінок зі смартфона, використовуючи ті ж навушники. При цьому відео автоматично зупиниться, а після розмови продовжить відтворення, в той час як TWS-аксесуар переключиться назад на планшет.

Всі гаджети Galaxy об’єднуються в глобальну систему, дозволяючи знаходити втрачені пристрою, навіть якщо вони не підключені до мережі або опинилися в іншому місті. Розумний брелок Galaxy SmartTag можна прикріпити куди завгодно, будь то сумка, ключі або нашийник домашньої тварини. Так вдасться відшукати ці предмети за допомогою смартфона або планшета Samsung.

Комп’ютер більше не потрібен

Сучасні телефони оснащуються спритними процесорами і прірвою оперативки. Один з варіантів застосування цієї могутності – режим DeX, що перетворює мобільник в повноцінний комп’ютер. У цьому режимі користувач отримує багатовіконний інтерфейс, близький до десктопних, і може працювати з документами, грати і показувати презентації на екрані телевізора або монітора. А за допомогою додатка Smart View можна переглядати мультимедійний контент зі смартфона на пристроях Samsung Smart TV. Телефон при такому сценарії виконує роль пульта дистанційного керування.

Вигідна покупка

Samsung пропонує різні вигідні умови на покупку телефонів. Старий апарат зручно здати за програмою трейд-ін, щоб отримати знижку на новий. Розмір вигоди розраховується залежно від конкретної моделі і її стану. Крім того, вже не один рік діє програма Samsung Upgrade: в її рамках свіжий гаджет віддають за половину ціни, яка розбивається на невеликі щомісячні платежі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.