Спеціаліст дав поради щодо правильної зарядки смартфона

Зберегти заряд акумулятора смартфона після зарядки допоможе зниження яскравості екрану і перемикання на Wi-Fi. 

В першу чергу фахівець порадив приймати дзвінки не через стільникову мережу, а за допомогою Wi-Fi. Для цього потрібно активувати відповідну опцію на смартфоні: на Android – «Дзвінки через Wi-Fi», на iOS – «Виклики через Wi-Fi». «Так якість зв’язку буде краще, а витрата енергії менше», – зауважив Гриценко. Також експерт дав рекомендацію відключити автояркость екрану і використовувати темні шпалери – це актуально, якщо телефон має OLED-дисплей. В цьому випадку гаджет буде споживати менше енергії і залишатися зарядженим довше.

Крім того, фахівець дав кілька порад, які дозволять смартфону дожити до вечора і не розрядитися. Експерт рекомендував відключити передачу даних через 4G / LTE, залишивши 3G, відключити автоматичну синхронізацію додатків, відключити від смартфона смарт-годинник і фітнес-трекери. Якщо девайс швидко розряджається, то найбільш правильним рішенням проблеми буде відключення вібрації, яка додатково навантажує батарею.

Також експерт нагадав, що відеодзвінки, зйомка відео і 3D-ігри помітно розряджають смартфон і створюють навантаження на акумулятор при зарядці пристрою. Відмова від частого використання ресурсномістких додатків допоможе зберегти заряд батареї до вечора.

Раніше експерт заявив, що сторонні програми можуть уповільнити роботу смартфона. Також фахівець зауважив, що немає необхідності в постійно працюючому антивірусі, якщо всі програми встановлюються тільки з офіційних магазинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.