Статті

Порівнюємо Samsung Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro: Хто кращий

Share

Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro – два смартфона з потужними технічними характеристиками і цінниками. Перший з них був недавно оприлюднений на заході Galaxy Unpacked за стартовою ціною $ 999. Презентація другого відбулася в жовтні минулого року. Він теж стартує з $ 999 і є другим найдорожчим телефоном в арсеналі компанії після iPhone 12 Pro Max.

І той, і інший мають майже однакові переваги зі своїми братами Ultra і Max, за винятком апаратного забезпечення камери. Хоча вони не найкращі в своїх серіях, але це топові моделі з потужним обладнанням і надійним програмним забезпеченням. Що особливо важливо, існування між ними досить багатьох відмінностей.

Дизайн, дисплеї

Обидва телефони покриті високоякісним і міцним склом спереду і ззаду, проте в 12 Pro застосовують раму з полірованої нержавіючої сталі, на відміну від алюмінієвої на S21 +. За дизайном 12 Pro здається дещо застарілим через широкої виїмки на передній панелі. Іншим аспектом для розгляду стане розмір, так як айфон виглядає відносно компактним телефоном в порівнянні з більшим S21 +. Обидва смартфона також забезпечені відмінними дисплеями, хоча S21 + яскравіше і підтримує більш високу частоту регенерації. Втім, екран айфона має більш високу роздільну здатність, ніж у суперника. Якщо час автономної роботи грає роль, велика ємність батареї Samsung дає йому явну перевагу, незважаючи на чудову оптимізацію модуля харчування iOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камери, продуктивність і програмне забезпечення

Для цілей оптики потрійні камери S21 + і 12 Pro комплектуються 12-мегапіксельним сенсором біля керма. У них також застосовують надширокі лінзи на 12 Мп, і S21 + володіє більш потужним телеоб’єктивом на 64 Мп замість 12-мегапіксельного сенсора конкурента. Samsung має тут перевагу за рахунок великих датчиків, але Apple також вводить сканер LiDAR, який підтримує можливості AR, може фіксувати точну інформацію про глибину і багато іншого. Є ряд причин віддати перевагу один набір іншому, але телеоб’єктив з більш високою роздільною здатністю на Galaxy S21 + дасть кращі результати при збільшенні масштабу, а LiDAR на айфоне призведе до відмінних портретним знімкам.

Обидва смартфони підтримують 5G і поставляються з флагманськими чіпсетами, побудованими по 5-нм техпроцесу. Доречно зазначити, що перш чіпи Exynos не встигали за своїми аналогами Qualcomm. При цьому Snapdragon 888 в S21 + в США і A14 Bionic в 12 Pro, можливо, визнають кращими чіпсетами для смартфонів на сьогодні. Інша суттєва відмінність між ними – програмне забезпечення. S21 + працює на Android 11 з скіном One UI 3.0 зверху, а 12 Pro використовує iOS 14. Вибір ПЗ для смартфона буде залежати від користувача, хоча айфони, як правило, мають більш тривалий цикл поновлення, ніж Android-телефони.

Висновок

Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro – блискучі смартфони, вони підтверджують прихильність Samsung і Apple випускати високоякісні апарати. Вибір одного з них в кінцевому рахунку зводиться до персональних перевагам, причому деякі з основних відмінностей складаються в розмірі, операційній системі, дозвіл, частоту регенерації і так далі. Samsung і Apple наводять переконливі аргументи на користь своїх чергових флагманів, оскільки обидва пропонують найкраще обладнання і програмне забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024