Порівнюємо Samsung Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro: Хто кращий

Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro – два смартфона з потужними технічними характеристиками і цінниками. Перший з них був недавно оприлюднений на заході Galaxy Unpacked за стартовою ціною $ 999. Презентація другого відбулася в жовтні минулого року. Він теж стартує з $ 999 і є другим найдорожчим телефоном в арсеналі компанії після iPhone 12 Pro Max.

І той, і інший мають майже однакові переваги зі своїми братами Ultra і Max, за винятком апаратного забезпечення камери. Хоча вони не найкращі в своїх серіях, але це топові моделі з потужним обладнанням і надійним програмним забезпеченням. Що особливо важливо, існування між ними досить багатьох відмінностей.

Дизайн, дисплеї

Обидва телефони покриті високоякісним і міцним склом спереду і ззаду, проте в 12 Pro застосовують раму з полірованої нержавіючої сталі, на відміну від алюмінієвої на S21 +. За дизайном 12 Pro здається дещо застарілим через широкої виїмки на передній панелі. Іншим аспектом для розгляду стане розмір, так як айфон виглядає відносно компактним телефоном в порівнянні з більшим S21 +. Обидва смартфона також забезпечені відмінними дисплеями, хоча S21 + яскравіше і підтримує більш високу частоту регенерації. Втім, екран айфона має більш високу роздільну здатність, ніж у суперника. Якщо час автономної роботи грає роль, велика ємність батареї Samsung дає йому явну перевагу, незважаючи на чудову оптимізацію модуля харчування iOS.

Камери, продуктивність і програмне забезпечення

Для цілей оптики потрійні камери S21 + і 12 Pro комплектуються 12-мегапіксельним сенсором біля керма. У них також застосовують надширокі лінзи на 12 Мп, і S21 + володіє більш потужним телеоб’єктивом на 64 Мп замість 12-мегапіксельного сенсора конкурента. Samsung має тут перевагу за рахунок великих датчиків, але Apple також вводить сканер LiDAR, який підтримує можливості AR, може фіксувати точну інформацію про глибину і багато іншого. Є ряд причин віддати перевагу один набір іншому, але телеоб’єктив з більш високою роздільною здатністю на Galaxy S21 + дасть кращі результати при збільшенні масштабу, а LiDAR на айфоне призведе до відмінних портретним знімкам.

Обидва смартфони підтримують 5G і поставляються з флагманськими чіпсетами, побудованими по 5-нм техпроцесу. Доречно зазначити, що перш чіпи Exynos не встигали за своїми аналогами Qualcomm. При цьому Snapdragon 888 в S21 + в США і A14 Bionic в 12 Pro, можливо, визнають кращими чіпсетами для смартфонів на сьогодні. Інша суттєва відмінність між ними – програмне забезпечення. S21 + працює на Android 11 з скіном One UI 3.0 зверху, а 12 Pro використовує iOS 14. Вибір ПЗ для смартфона буде залежати від користувача, хоча айфони, як правило, мають більш тривалий цикл поновлення, ніж Android-телефони.

Висновок

Galaxy S21 + і iPhone 12 Pro – блискучі смартфони, вони підтверджують прихильність Samsung і Apple випускати високоякісні апарати. Вибір одного з них в кінцевому рахунку зводиться до персональних перевагам, причому деякі з основних відмінностей складаються в розмірі, операційній системі, дозвіл, частоту регенерації і так далі. Samsung і Apple наводять переконливі аргументи на користь своїх чергових флагманів, оскільки обидва пропонують найкраще обладнання і програмне забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.