Статті

Камерофон з амбіціями: 5 причин вибрати vivo X50 Pro

Share

У 2020-му смартфони за якістю зйомки здатні позмагатися з зеркалками. Vivo X50 Pro отримав просунуту квадрокамеру, але апарат цікавий і іншими характеристиками. Під катом – п’ять причин звернути увагу на амбітну модель.

Презентабельний дизайн

Сучасні телефони часто виглядають однотипно. А ось зовнішній вигляд vivo X50 Pro включає відразу кілька елементів, які роблять гаджет впізнаваним. Майже всю фронтальну панель займає AMOLED-дисплей з загнутими краями і практично невидимими рамками. Обійшовся дисплей і без набридлої «чубчика»: селфі-камеру виробник розмістив в мініатюрному отворі.

Модуль основної камери теж виконаний самобутньо. Він, на відміну від стандартного прямокутника інших смартфонів, оформлений в оригінальній формі «сходи». На нижній «щаблі» розмістився телеоб’єктив, а в більш виступаючою верхньою – інші датчики. Блок спалаху, що складається з трьох елементів, акуратно втоплений в задню кришку по центру корпусу і не виступає над її поверхнею.

Тильна панель, матове скло яке зовні нагадує метал, не збирає відбитки. Як і сам екран, який отримав олеофобне покриття. Це особливо актуально з урахуванням вбудованого в нього дактилоскопічного сенсора. Однак на товщині корпусу трендові розташування біометричного датчика не позначилося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Просунута камера

Квадрокамера – один з головних козирів новинки. Число модулів у неї не рекордна, але якість зйомки залежить не тільки від цього показника. Ключова фішка фотоначинки vivo X50 Pro – фірмова стабілізація. Апарат, крім традиційного оптостаба, вміє зрушувати матрицю по всіх осях. Комбінація оптичних і цифрових технологій, знайома власникам просунутих дзеркалок, вирівнює картинку навіть при запису відео на ходу без громіздкого стедікама. 4K-зйомка з частотою 60 fps теж є – вона корисна не тільки тіктокерам, але і власникам сучасних телевізорів.

48-мегапіксельний головний сенсор видає днем ​​деталізовані кадри, а й вночі не підводить. Відповідний пресет збільшує світлочутливість в темний час доби, забезпечуючи якісні зображення з хорошою експозицією і мінімумом шуму. Доповнює набір виділений портретний модуль на 13 Мп. Він не тільки розмиває фон, але і робить кадри з фокусною відстанню 50 мм, що забезпечує правильні пропорції на знімку. Не обійшлося і без широкоугольника на 8 Мп – він потрібен для групових фото і інших сценаріїв, де необхідно захопити безліч об’єктів разом. Четвертий модуль представлений 8-мегапіксельним сенсором з телеоб’єктивом, який наближає картинку при зйомці з відстані.

Штатний додаток камери, крім безлічі готових пресетів, включає Pro-режим. Він призначений для досвідчених користувачів, що віддають перевагу вручну задавати всі параметри. Чи не обділив виробник і любителів Селфі: vivo X50 Pro отримав 32-мегапіксельну фронталки з програмним бьютіфікатором. Він на льоту коригує отримані зображення, які тут же можна заливати в соцмережі. Заодно селф-модуль виконує роль датчика розблокування по обличчю.

Спритний екран

6,56-дюймовий смартфон оснастили AMOLED-матрицею з частотою оновлення 90 Гц. Здавалося б, різниця зі стандартною герцовкою невелика, але на ділі картинка виглядає набагато більш плавною. Це помітно під час навігації по інтерфейсу, при відкритті відео і в динамічних іграх. А якщо потрібно максимально заощадити заряд акумулятора, варто переключитися на штатні 60 Гц, знизивши тим самим енергоспоживання.

При перегляді фільмів в хорошій якості знадобиться технологія HDR10 +, завдяки якій темні сцени виглядають максимально контрастно і не замилюються. Яскравості для такого сценарію у апарату вистачає із запасом, та й на сонці зображення не вицвітає. Налаштувати дисплей під себе можна за допомогою готових предустановок, а заодно поекспериментувати з функцією зменшення мерехтіння. Вона знизить навантаження на очі при нічних чуваннях. Як і всі сучасні пристрої з AMOLED-матрицями, новинка підтримує режим Always on Display – на неактивному екрані відображаються час, що входять повідомлення і відсоток заряду АКБ.

Продуктивне залізо

Крім зйомки і веб-серфінгу, сучасний мобільник повинен ефективно виконувати і інші завдання: від обробки відео до запуску вимогливих ігор. З усім цим у гаджета немає проблем, адже він отримав продуктивний процесор Qualcomm Snapdragon 765G. На відміну від базової версії, чіп з приставкою G орієнтований на геймерську аудиторію. У нього вище тактова частота, а технологія Snapdragon Elite Gaming додатково покращує продуктивність графіки. Завдяки підтримці графічної бібліотеки Vulkan 1.1 движок звертається до графічного чіпу безпосередньо, знижуючи навантаження на процесор. Ще одна цікава особливість – виділений ЦАП з підсилювачем. Він, звичайно, не замінить флагманський плеєр Hi-Fi. Зате прокачає улюблені треки, навіть якщо під’єднати повнорозмірні навушники з пристойним импедансом.

Місткий акумулятор на 4315 мАг дозволяє не витрачати час на пошуки розетки після чергової фотосесії або заруби в «танки». Коли ж пристрою знадобиться заповнити енергію, виручить швидка зарядка. Вона поповнить ємність АКБ до прийнятного рівня за лічені хвилини.

Зручний софт

Стічна версія Android в 2020-м привертає хіба що запеклих ентузіастів. Більшості ж користувачів важливіше, наскільки швидко працює інтерфейс і чи можна підлаштувати ОС під себе. Фірмова оболонка Funtouch OS може похвалитися тим і іншим: вона не потребує доопрацювання напилком і при цьому дозволяє спростити купу операцій. Є різні типи жестів, класичні екранні кнопки, а також широкі можливості кастомізації.

Налаштувати легко практично все: від дизайну і форми іконок до системних анімацій. Наприклад, змінити ефекти переходів, стиль мерехтіння бічних граней дисплея і навіть дизайн значка сканера відбитків. Зовнішній вигляд смартфона в режимі Always on Display теж піддається модифікації. Простір для творчості практично не обмежений. А щоб не захаращувати домашній екран купою ярликів, варто скористатися спеціальною панеллю для швидкого запуску обраних утиліт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    WhatsApp переосмислив знакову опцію Telegram. Вийшло просто та зручно

    Популярний месенджер WhatsApp тестує нову опцію, яка зробить пошук чатів, що часто використовуються, набагато зручніше.…

    28.04.2024

    Як безкоштовні VPN перетворюють смартфони на проксі та чому це небезпечно

    Безкоштовні VPN-програми можуть використовувати телефони користувачів з метою: збирати дані і паролі, зламувати акаунти і…

    28.04.2024

    Власників RTX 4090 чекають погані новини

    RTX 4090 від Nvidia залишається безперечним найпотужнішим графічним процесором на ринку, незважаючи на те, що…

    28.04.2024

    Українських біженців “заманюють” грошовою допомогою: нова шахрайська схема

    Шахраї розсилають SMS та Telegram-повідомлення від імені УВКБ ООН та ЮНІСЕФ у Словаччині, інформуючи українців…

    28.04.2024

    Гіганта в галузі кібербезпеки Darktrace купили за 5 мільярдів доларів

    Лідер у сфері кібербезпеки Британії Darktrace був придбаний приватною інвестиційною компанією Thoma Bravo в рамках…

    28.04.2024

    Експерти з безпеки розповіли, як захистити телефон від злому

    Витік особистої інформації може негативно вплинути на ваше соціальне та професійне життя. Тому, навіть якщо…

    28.04.2024