Камерофон з амбіціями: 5 причин вибрати vivo X50 Pro

Камерофон з амбіціями: 5 причин вибрати vivo X50 Pro

У 2020-му смартфони за якістю зйомки здатні позмагатися з зеркалками. Vivo X50 Pro отримав просунуту квадрокамеру, але апарат цікавий і іншими характеристиками. Під катом – п’ять причин звернути увагу на амбітну модель.

Презентабельний дизайн

Сучасні телефони часто виглядають однотипно. А ось зовнішній вигляд vivo X50 Pro включає відразу кілька елементів, які роблять гаджет впізнаваним. Майже всю фронтальну панель займає AMOLED-дисплей з загнутими краями і практично невидимими рамками. Обійшовся дисплей і без набридлої «чубчика»: селфі-камеру виробник розмістив в мініатюрному отворі.

Модуль основної камери теж виконаний самобутньо. Він, на відміну від стандартного прямокутника інших смартфонів, оформлений в оригінальній формі «сходи». На нижній «щаблі» розмістився телеоб’єктив, а в більш виступаючою верхньою – інші датчики. Блок спалаху, що складається з трьох елементів, акуратно втоплений в задню кришку по центру корпусу і не виступає над її поверхнею.

Тильна панель, матове скло яке зовні нагадує метал, не збирає відбитки. Як і сам екран, який отримав олеофобне покриття. Це особливо актуально з урахуванням вбудованого в нього дактилоскопічного сенсора. Однак на товщині корпусу трендові розташування біометричного датчика не позначилося.

Просунута камера

Квадрокамера – один з головних козирів новинки. Число модулів у неї не рекордна, але якість зйомки залежить не тільки від цього показника. Ключова фішка фотоначинки vivo X50 Pro – фірмова стабілізація. Апарат, крім традиційного оптостаба, вміє зрушувати матрицю по всіх осях. Комбінація оптичних і цифрових технологій, знайома власникам просунутих дзеркалок, вирівнює картинку навіть при запису відео на ходу без громіздкого стедікама. 4K-зйомка з частотою 60 fps теж є – вона корисна не тільки тіктокерам, але і власникам сучасних телевізорів.

48-мегапіксельний головний сенсор видає днем ​​деталізовані кадри, а й вночі не підводить. Відповідний пресет збільшує світлочутливість в темний час доби, забезпечуючи якісні зображення з хорошою експозицією і мінімумом шуму. Доповнює набір виділений портретний модуль на 13 Мп. Він не тільки розмиває фон, але і робить кадри з фокусною відстанню 50 мм, що забезпечує правильні пропорції на знімку. Не обійшлося і без широкоугольника на 8 Мп – він потрібен для групових фото і інших сценаріїв, де необхідно захопити безліч об’єктів разом. Четвертий модуль представлений 8-мегапіксельним сенсором з телеоб’єктивом, який наближає картинку при зйомці з відстані.

Штатний додаток камери, крім безлічі готових пресетів, включає Pro-режим. Він призначений для досвідчених користувачів, що віддають перевагу вручну задавати всі параметри. Чи не обділив виробник і любителів Селфі: vivo X50 Pro отримав 32-мегапіксельну фронталки з програмним бьютіфікатором. Він на льоту коригує отримані зображення, які тут же можна заливати в соцмережі. Заодно селф-модуль виконує роль датчика розблокування по обличчю.

Спритний екран

6,56-дюймовий смартфон оснастили AMOLED-матрицею з частотою оновлення 90 Гц. Здавалося б, різниця зі стандартною герцовкою невелика, але на ділі картинка виглядає набагато більш плавною. Це помітно під час навігації по інтерфейсу, при відкритті відео і в динамічних іграх. А якщо потрібно максимально заощадити заряд акумулятора, варто переключитися на штатні 60 Гц, знизивши тим самим енергоспоживання.

При перегляді фільмів в хорошій якості знадобиться технологія HDR10 +, завдяки якій темні сцени виглядають максимально контрастно і не замилюються. Яскравості для такого сценарію у апарату вистачає із запасом, та й на сонці зображення не вицвітає. Налаштувати дисплей під себе можна за допомогою готових предустановок, а заодно поекспериментувати з функцією зменшення мерехтіння. Вона знизить навантаження на очі при нічних чуваннях. Як і всі сучасні пристрої з AMOLED-матрицями, новинка підтримує режим Always on Display – на неактивному екрані відображаються час, що входять повідомлення і відсоток заряду АКБ.

Продуктивне залізо

Крім зйомки і веб-серфінгу, сучасний мобільник повинен ефективно виконувати і інші завдання: від обробки відео до запуску вимогливих ігор. З усім цим у гаджета немає проблем, адже він отримав продуктивний процесор Qualcomm Snapdragon 765G. На відміну від базової версії, чіп з приставкою G орієнтований на геймерську аудиторію. У нього вище тактова частота, а технологія Snapdragon Elite Gaming додатково покращує продуктивність графіки. Завдяки підтримці графічної бібліотеки Vulkan 1.1 движок звертається до графічного чіпу безпосередньо, знижуючи навантаження на процесор. Ще одна цікава особливість – виділений ЦАП з підсилювачем. Він, звичайно, не замінить флагманський плеєр Hi-Fi. Зате прокачає улюблені треки, навіть якщо під’єднати повнорозмірні навушники з пристойним импедансом.

Місткий акумулятор на 4315 мАг дозволяє не витрачати час на пошуки розетки після чергової фотосесії або заруби в «танки». Коли ж пристрою знадобиться заповнити енергію, виручить швидка зарядка. Вона поповнить ємність АКБ до прийнятного рівня за лічені хвилини.

Зручний софт

Стічна версія Android в 2020-м привертає хіба що запеклих ентузіастів. Більшості ж користувачів важливіше, наскільки швидко працює інтерфейс і чи можна підлаштувати ОС під себе. Фірмова оболонка Funtouch OS може похвалитися тим і іншим: вона не потребує доопрацювання напилком і при цьому дозволяє спростити купу операцій. Є різні типи жестів, класичні екранні кнопки, а також широкі можливості кастомізації.

Налаштувати легко практично все: від дизайну і форми іконок до системних анімацій. Наприклад, змінити ефекти переходів, стиль мерехтіння бічних граней дисплея і навіть дизайн значка сканера відбитків. Зовнішній вигляд смартфона в режимі Always on Display теж піддається модифікації. Простір для творчості практично не обмежений. А щоб не захаращувати домашній екран купою ярликів, варто скористатися спеціальною панеллю для швидкого запуску обраних утиліт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я