Експерт розповів, як зрозуміти, що телефон прослуховують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переважна більшість пересічних громадян не представляють інтересу для співробітників спецслужб, тому найчастіше прослуховуванням пристроїв звичайних людей займаються злочинці і шахраї, також на подібні дії можуть піти конкуренти або близькі люди. При цьому, як зазначив експерт, існує ряд ознак, які допоможуть зрозуміти, що телефон користувача прослуховується.

Основна ознака прослушки, полягає в дивній і нетиповій поведінці. «У числі головних ознак прослушки можуть виявитися підозріло швидка розрядка акумуляторної батареї, а також перегрів пристрою навіть в тих випадках, коли він не працює під навантаженням. Якщо ви виявили в списку додатків програму, яку не встановлювали самі, від неї також краще позбутися з тих самих міркувань. Нарешті, ознакою стеження може бути і мимовільне вимикання гаджета », – додає фахівець.

У той же час експерт підкреслив, що зазначені ним чинники можуть свідчити не тільки про цілеспрямовану прослуховування пристрою, але ще і про його зараження вірусом. Запобігти втручанню в особистий простір в таких випадках допоможе зміна SIM-карти оператора, оновлення паролів, а також заміна самого смартфона. Втім, подібні заходи допоможуть лише в тих випадках, коли прослушка організована шахраями, оскільки їм буде потрібно витратити чимало часу для виходу на новий договір передбачуваної жертви з оператором зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж за телефоном людини стежать родичі або спецслужби, то шансів позбутися від контролю менше. Перші зможуть знову непомітно встановити стеження за допомогою того ж шкідливого ПО, а у других є настільки серйозні технічні можливості, що піти від їхньої уваги буде вкрай складно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.