На виробництві iPhone можуть відбутися великі зміни

На виробництво iPhone можуть відбутися великі зміни
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Reuters, люди які обізнані про ситуацію, кажуть, що ведучий завод по виготовленюю айфонів Foxconn створив робочу групу для обговорення загрози, яку він відчуває з боку китайського заводу Luxshare. Щоб показати, наскільки серйозний це питання для тайванської Foxconn, співзасновник останньої Террі Гоу придумав план як боротися із Luxshare. Проблема, яка, здається, найбільше загрожує Foxconn, – це позиція Luxshare як першої компанії, розташованої в материковому Китаї, яка збирає пристрої iPhone. Більшість фірм, які виробляють пристрій, – тайванські.

Foxconn стурбований тим, що китайський конкурент Luxshare підтримує уряд Китаю.

Цільова група хоче дослідити Luxshare, щоб з’ясувати, чи підтримує уряд комуністичного Китаю Luxshare. На перший погляд, Luxshare – це невелика компанія, яка за рік отримує тільки 5% від суми, яку отримує Foxconn. Але в Пекіні є відчуття, що Luxshare – це компанія, яка може допомогти Китаю стати більш домінуючим в світових технологіях. Одне з джерел повідомило Reuters, що «Luxshare буде рости … це просто питання того, наскільки швидко це може бути. Для Китаю має сенс вибудовувати свій власний ланцюжок поставок, і Luxshare відповідає цій державній політиці ».

Все це частина плану під назвою «червоний ланцюжок поставок», коли китайські фірми за підтримки уряду країни виробляють продукти для Apple і інших глобальних технологічних компаній. Минулого місяця тайванський аналітичний центр Market Intelligence & Consulting Institute написав, що «Перед обличчям зростання червоного ланцюжка поставок загроза заміни тайваньських виробників продовжує зростати». Ще в липні Luxshare придбала дві невеликі фабрики, які належали іншому тайваньському збирачеві iPhone, Wistron. Luxshare вже виробляє один з найпопулярніших продуктів Apple – бездротові Bluetooth AirPods. Компанія почала свій шлях з придбання в 2011 році компанії, яка виробляла сполучні кабелі для iPhone і MacBook. Зрештою, компанія почала виробництво акустичних компонентів для iPhone, а потім перейшла до AirPods.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інше джерело Reuters назвало Luxshare «грізним противником» і сказало, що Foxconn вивчає Luxshare з метою «повністю перемогти його». І у Foxconn є причини турбуватися про причетність китайського уряду до Luxshare. Останній отримав урядові субсидії на суму, еквівалентну приблизно 150 мільйонам доларів, з 2016 по першу половину цього року. З цієї суми 75 мільйонів доларів було отримано тільки в минулому році.

Foxconn заперечує, що історія Reuters вірна, і заявляє, що повідомлення про оперативну групу в Foxconn «не засновані на фактах» і що «не було ніяких зустрічей або будь-яких інших контактів. Також не було ніяких інших надзвичайних заходів, вжитих керівництвом “. У Luxshare відмовилися від коментарів, і Apple не відповіла на запит Reuters про заяву. У міру того, як Luxshare просувалася вгору по ланцюжку поставок Apple, виручка росла. У минулому році вони зібрали 9,35 мільярда доларів, що на 75% більше , ніж роком раніше. Цікаво, що хоча Luxshare приносить тільки 5% виручки Foxconn, її ринкова капіталізація становить 59 мільярдів доларів в порівнянні з 39 мільярдами доларів у Foxconn. А Morningstar стверджує, що 58% доходів Luxshare надходить від Apple.

Це ідеальний час для Luxshare, щоб спробувати зробити переворот проти Foxconn. Консультант з виробництва Девід Коллінз говорить, що догляд Foxconn з Китаю дає Luxshare можливість виступити проти Foxconn. Коллінз відзначає, що «ціна акцій Foxconn впала приблизно на 50% в порівнянні з двома роками раніше. Вони бачать кров у воді ». І Luxshare почала переманювати Foxconn для співробітників. В одній ситуації, про яку повідомляє Reuters, компанія запропонувала керівнику Foxconn трохи більш як 75 000 доларів готівкою, щоб він міг перевезти свою сім’ю з Тайваню до Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.