Експерти назвали 6 помилок при виборі смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дуже багато людей при покупці смартфона розгублюються при покупці смартфона, вже прийшовши в магазин. Часто покупці не знають, чого саме вони хочуть від смартфона, і які недоліки точно не готові йому пробачити. Завжди слід розуміти, для чого ви хочете купити смартфон, і в залежності від цього робити вибір. Якщо ви хочете переглядати відео чи грати в ігри, потрібен потужний смартфон з великим дисплеєм, а якщо головне – якість зйомки, слід звернути увагу на камеру.

Часто користувачі забувають звернути увагу на об’єм внутрішньої пам’яті, але цей параметр переважно досить важливий. Якщо ви не дуже активний користувач, і вам потрібні лише базові функції, може вистачити й мінімального об’єму пам’яті (зараз це переважно 32 ГБ). Базовий рекомендований об’єм пам’яті у наш час складає 64 ГБ, але для справді комфортного користування експерти радять брати смартфон зі 128 ГБ пам’яті – цього вистачить більшості користувачів. Також можна розширити об’єм за допомогою карти пам’яті, але у цьому випадку слід пересвідчитися, що у моделі, яку ви купуєте, є слот під карту пам’яті, та у тому, чи є ваша карта достатньо швидкою.

Останнім часом компанії люблять влаштовувати безглузді перегони мегапікселів, але слід розуміти, що це не головний параметр при виборі камери. Важлива діафрагма, тип сенсора, розмір пікселя та багато інших параметрів, і звертати увагу лише на кількість мегапікселів, чи, тим більше, кількість сенсорів основної камери точно не варто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також при виборі смартфона радять звертати увагу на моделі з флагманською начинкою, як мінімум тому, що вони будуть довше актуальні. Безумовно, не обов’язково брати нову топову модель, адже минулорічні значно дешевші, і при цьому не відстають від аналогічних по ціні середньобюджетних новинок. Щоправда, не варто брати смартфони, яким більше двох років.

Завжди варто переконатися, чи не купуєте ви вітринну модель, адже вона майже гарантовано буде проблемною. Головною проблемою, безумовно, буде батарея, яка точно деградувала, будучи на постійній зарядці, але у випадку, якщо ви берете смартфон з OLED-дисплеєм, там майже гарантовано будуть вигорання.

У жодному випадку не варто підключати жодні додаткові послуги при покупці смартфона, адже вони переважно зводяться до безкоштовного встановлення додатків, що будь-який користувач може встановити самостійно. Також інколи бувають випадки, коли робітник магазину видаляє важливі для роботи смартфона файли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.