Названо кращі бізнес ноутбуки 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринок лептопів величезний, і підібрати оптимальний варіант для своїх потреб часом буває непросто. Комусь необхідна звичайна «друкарська машинка», іншим не обійтися без потужного заліза для проєктування або відеомонтажу.

HP EliteBook x360 1040 G6 – для презентацій і відеоконференцій

Цей девайс підійде співробітникам, які часто роблять презентації для колег або інвесторів. Кришка ноутбука повертається на 360 градусів, тому на такому екрані зручно демонструвати слайди, інфографіку чи іншу важливу інформацію. В цьому випадку можна спокійно обійтися без підключення проєктора, адже у EliteBook 360 чіткий LCD-дисплей зі стандартною роздільною здатністю 1920×1080 точок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модель також відмінно підійде для участі у відеоконференціях. Над екраном розташована хороша веб-камера з роздільною здатністю Full HD. Зі звуком теж проблем немає, адже девайс оснащений аудіосистемою Bang & Olufsen. А ще лептоп підтримує фірмову технологію шумозаглушення HP Noise Cancellation – співрозмовники будуть прекрасно бачити і чути один одного під час трансляції.

Ціна: 77 199 гривень.

HP EliteBook 735 G6 – для мобільних фахівців

Лептоп для тих, хто часто вирушає у відрядження і рідко буває в офісі. Легкий (1,33 кг) пристрій з тонким корпусом (17,7 мм) – хороший варіант для далеких поїздок. EliteBook 735 G6 займає мало місця і не сильно обтяжує сумку або рюкзак. При цьому він має всі необхідні функції для повноцінної роботи: якісний IPS-екран з діагоналлю 13,3 дюйма, процесор AMD серії Ryzen 3 PRO, графічне ядро Radeon VEGA і 8 ГБ оперативної пам’яті.

Так як віддалена робота часто передбачає зв’язок з колегами, в ноутбуці передбачена система активного шумозаглушення, а вбудований мікрофон спрямований назовні – так він краще вловлює розмову власника. Ну, а гучні динаміки спрямовані вгору, забезпечують насичене звучання.

Ціна: 35 565 гривень.

HP Zbook 15 G6 – для проєктувальників

Кращий вибір для тих, чия професія пов’язана з 3D-моделюванням або проєктуванням. Модель оснащена потужним залізом, якого вистачає для будь-яких подібних завдань – завдяки характеристикам її можна назвати мобільною робочою станцією. Якщо конкретизувати, то під клавіатурою заховані процесор Intel Core i7-9850H (2,6 ГГц), дискретна відеокарта Nvidia Quadro RTX 3000, 32 ГБ оперативної пам’яті (DDR4) і твердотільний накопичувач на 512 ГБ.

Завдяки потужній начинці Zbook 15 G6 забезпечує відмінну продуктивність при роботі з програмним забезпеченням Autodesk, Adobe та інших провідних постачальників. Також варто згадати, що від перегріву внутрішні компоненти захищені сучасною системою охолодження. Так що CPU і GPU залишаються в нормальних межах температури навіть при високому навантаженні.

Ціна: 36 999 гривень.

Acer Aspire 3 A315-21G-46VF – для стажерів / секретарів

Далеко не кожен бізнесмен може дозволити собі надавати всім співробітникам по корпоративному ПК. Зате на стажерів легко заощадити – найчастіше у них мало складних завдань, з тими що є впорається і бюджетний лептоп. Наприклад, ця недорога модель працює на базі процесора AMD A4-9120e (1,5 ГГц), а за графіку тут відповідають дві карти: інтегрована Radeon R3 і дискретна Radeon 530. Обсяг оперативної пам’яті – 4 ГБ.

Грати на такому в топові ігри – ніякого задоволення (що плюс для роботодавця), а для «Ворда» з «Ексель» і веб-серфінгу продуктивності цілком достатньо. Загалом, свою скромну за сьогоднішніми мірками вартість девайс точно відпрацьовує.

Його ціна 14 299 гривень.

Apple MacBook 16 – для відеомонтажери, звукорежисерів і розробників

Незамінний варіант для творчих особистостей, які знаходяться в екосистемі Apple або тільки збираються туди зануритися. Найсвіжіша модель ноутбука отримала 16-дюймовий дисплей з IPS-матрицею, високою роздільною здатністю Retina (3072 × 1920 пікселів) і широким колірним охопленням P3. Мало ноутбуків можуть похвалитися такою точністю передачі кольору, що вкрай важливо при роботі з відео та фото.

Максимальна конфігурація підтримує процесори Intel Core i9 з 8 ядрами і 16 обчислювальними потоками, 64 ГБ ОЗП і графіку AMD Radeon Pro серії 5000M. Продуктивності вистачає для ресурсоємних завдань на зразок 3D-рендеринга або розробки ігор і додатків зі складною графікою.

Його ціна: 64 999 гривень.

Panasonic CF-33 – для роботи у важких умовах

На відміну від описаного вище Dell, цей повністю захищений девайс ще й гібридний. При бажанні користувач може від’єднати екран від клавіатури, тим самим перетворивши пристрій в повноцінний планшет на Windows. Виробники запевняють, що їхній винахід в першу чергу призначений для фахівців, що працюють в польових умовах, а також для підприємств з сектора оборони, поліції та інших екстрених служб.

Діагональ екрану у Panasonic трохи менша (12 дюймів), зате у нього більш висока роздільна здатність (QHD) і подвійний сенсорний дисплей. У комплекті йдуть два акумулятори, які користувач може змінювати в режимі «гарячої» заміни. Це означає, що девайс не вимкнеться, поки користувач буде витягувати одну батарею і вставляти додаткову. Одного повного заряду вистачає на 10 годин роботи. З додаткових фішок варто відзначити наявність сканера двовимірних штрих-кодів, сканер відбитків пальців і пристрій контактного і безконтактного зчитування смарт-карт.

Ціна ноутбука становить: 159 300 гривень.

Lenovo V15 – для бухгалтерів

Самі виробники позиціонують серію V15, як ноутбуки для малого бізнесу. По суті, так воно і є – недорогі девайси підійдуть для будь-яких офісних співробітників, в тому числі бухгалтерів. Продуктивності цього ґаджета точно вистачить для роботи з програмою 1C: в топовійконфігурації вбудовано Intel Core i7 8-го покоління і до 16 ГБ оперативної пам’яті. Діагональ дисплея 15,6 дюйма теж підходить – вона дозволяє візуально охопити всі стовпці даних в таблицях.

Інший важливий аспект полягає в клавіатурі. Для роботи з бухгалтерією важливо, щоб в ноутбуці був цифровий блок. Тут він є, так що натискати на числа не складе труднощів. Ну і з захистом даних в моделі теж все в порядку, за цей параметр відповідає вбудований мікрокод TPM 2.0 – він шифрує дані і паролі на ноутбуці.

Ціна його 23 769 гривень.

Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 – для редакторів та СММщиків

Бюджетний девайс від Xiaomi не тільки вельми недорогий, але і має досить скромні габарити. Він важить 1,3 кг, а максимальна товщина становить всього 14,8 мм. Тому з ним зручно працювати віддалено: можна взяти лептоп з собою в кафе або в парк. Акумулятора вистачає на 8 – 9 годин роботи, так що про підзарядку можна не переживати.

Характеристики Mi Notebook далекі від топових, адже ноутбук працює на двоядерному процесорі Intel Core i3 і підтримує до 8 ГБ оперативної пам’яті. Проте він легко виконує роль друкарської машинки – писати або редагувати на ньому тексти цілком комфортно. Тому такий ноутбук можна сміливо радити фрілансерам.

Ціна: 21 399 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.