Як правильно дезинфікувати смартфон під час COVID-19

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пандемія коронавірусу COVID-19 змусила нас ретельно переглянути свої звички: ми стали уважніше ставитися до гігієни рук після відвідування громадських місць, тепер у нас завжди з собою захисна маска і санітайзер. Однак ми забуваємо про ґаджети, які завжди знаходяться в руках і які становлять найбільшу небезпеку. Давайте розберемося в цьому питанні.

Скільки живе вірус на поверхні смартфона і як він потрапляє на смартфон?

За словами вчених, коронавірус здатний “жити” на поверхнях смартфонах кілька днів. На девайс він здатний потрапити або через дрібні частки від кашлю, або від ваших рук, якими ви чіпали заражені поверхні. Думаю, про те, що не потрібно передавати телефон з рук в руки, нагадувати не варто.

Чим потрібно дезінфікувати смартфон?

На думку багатьох, очищати смартфон краще етиловим, ізопропіловим спиртом, а також перекисом водню і гіпохлоритом натрію. З усіх цих речовин, фахівці компанії Apple рекомендують обробляти пристрій саме ізопропіловим спиртом, так як він вважається найбезпечнішим, але робити це варто за допомогою спрею або спеціальних вологих серветок. Інші перераховані вище речовини при частому використанні можуть зіпсувати екран.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хлорогексидин і мірамістин мають слабку концентрацію дезинфікуючої речовини, тому для очищення пристроїв вони погано підходять. Є так само спеціальні антибактеріальні серветки для техніки, в які при необхідності можна додати краплю дезинфікуючого засобу ( санітайзеру ).

Варто так само відзначити, що необхідно уникати попадання в роз’єми пристрою спиртових рідин.

Як часто потрібно дезінфікувати смартфон?

Фахівці рекомендують дезінфікувати ґаджет кожен раз, коли ви повертаєтеся додому з громадського місця. Так само варто обробляти його, якщо хтось інший брав в руки ваш телефон.

Знали про такі методи дезинфекції? Користуєтесь ними, чи маєте свій власний спосіб знезараження девайсів?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.